Junioři po napínavém finiši porazili Třinec

Po výhře nad Vítkovice odcestovali junioři do Třince, kde na ně čekal další zápas. Utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané a v první třetině se toho moc nestalo. Pak ale přišla třetina druhá, kde si mladí ševci vybojovali dvoubrankový náskok. Ten ještě na začátku třetího dějství zvýšili na tříbrankový, pak se ale Třinci během pěti minut podařilo vyrovnat. Zápas ale rozhodl Vojtěch Dobiáš, který si připsal vítězný gól a zajistil Zlínu výhru. I nadstavbu junioři zvládni na výbornou, když se jim podařilo vyhrát po nájezdech. Opět berou čtyři body a dokonce postupují na první místo tabulky.
4.kolo, so 15.9.2018, MINI WERK ARENA
Oceláři Třinec
Zlín
3:4
(0:0, 0:2, 3:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 46. Havránek (Čmiel), 47. Macháček (Geidl, Krč), 51. Čmiel (Indrst) – 33. Pavlas (Kočica), 37. Václavek (Talafa), 44. Luža (Sebera, Janošek), 55. Dobiáš, rozh. náj. Handl. Rozhodčí: Koziol – Gančarčík, Rožánek. Vyloučení: 3:8. V oslabení: 0:0. Využití: 2:1. Diváci: 75. Střely na branku: 40:47. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

Švehlák – Krzak, Bulava, Rufer, Šulák, J. Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tománek, Indrst, Mikler, Geidl, Čmiel, Plandor, Macháček.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Pavlas, Talafa – Václavek, Kočica, Pröschl, Bachánek, Handl, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Zápas mezi Třincem a Zlínem odstartoval v rychlém tempu, na první gól se ale čekalo až do třiatřicáté minuty. Předtím měl skvělou šanci na skórování zlínský obránce Pavlas, který se po brejku ve vlastním oslabení a faulu Krzaka rozjel k nařízenému trestnému střílení, domácí brankář Švehlák však zachoval klid a pokus hráče Beranů zneškodnil. Poté už ale gólman Ocelářů kapituloval. Po přihrávce Kočicy se do puku opřel Petr Pavlas a kotouč z jeho hole zamířil pod horní tyč třinecké branky.

O chvíli později už se Berani radovali z druhé přesné trefy, to když pas Talafy zužitkoval Jan Václavek a poslal svůj tým do dvoubrankového vedení. Po návratu z kabin náskok Zlína ještě vzrostl. Přes obránce Adámka se k brance natlačil Dominik Luža a zakončením na bližší tyč upravil skóre na světelné tabuli na 0:3. Oceláři se ale nevzdali. O necelé dvě minuty nato snížil po velkém důrazu před Kořénkem Marek Havránek, který dotlačil puk až za brankovou čáru a proměnil přesilovou hru v první gól Ocelářů.

Vzápětí schytali hosté další úder. Po dobré práci Krče získal Třinec kotouč v útočném pásmu a rázem se ocitl v situaci tři na nikoho. Puk nakonec doputoval mezi kruhy ke Štěpánu Macháčkovi a ten přesnou ranou vrátil domácí do hry. V čase 50:02 už výběr trenéra Wojnara slavil vyrovnání. V početní výhodě se po přihrávce Indrsta prosadil z těsné blízkosti branky Matouš Čmiel a rázem se začínalo od začátku. Z tříbodového vítězství se ale nakonec přeci jen radoval Zlín. Po chybě v domácí obraně se před Švehlákem ocitl osamocený Vojtěch Dobiáš a rozhodl o vítězství svého týmu.

A Berani pro sebe získali také bonusový bod. Po nevyužitém nastaveném čase následovaly samostatné nájezdy, ve kterých si rozhodující gól připsal hostující útočník Dan Handl.