Starší dorost doma smolně prohrál

Starší dorost v 18. kole extraligy prohrál doma s Kometou 0:1. Zápas byl poměrně vyrovnaný, i když mírnou převahu měli domácí Berani. Zlínskému týmu se po celý zápas lepila smůla na paty, tým kouče Tomáše Valáška v utkání pětkrát orazítkoval tyč. V čase 50:15 rozhodl brněnský Radek Koblížek.
18.kolo, so 3.11.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
0:1
(0:0, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 51. Koblížek (Boltvan, Dymáček). Rozhodčí: Dobeš - Dučák, Vožda. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 25:19. Průběh utkání: 0:1.

Haloda - Kobylík, Remeš, Stuchlík, Werbik, Tomek, Grygera, Procházka, Kužílek - Hlaváč, Pelánek, Schmied, Bumbál, Zaremba, Pavlůsek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Peška

Jekel - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček, Zbořil, Kubeš - Denk, Kozel, Nohel, Ondráček, Vaverka, Koblížek, Dymáček, Garčic, Kusko, Zohorna, Boltvan, Grünwald

Zápas začal aktivně. Hned ve druhé minutě se dostali domácí pod tlak a po sérii střel Komety se v brankovišti domácích strhla menší šarvátka, vyloučeni byli hráči na obou stranách. Prvních pět minut zápasu domácí tahali za kratší konec. Kometa v tlaku pokračovala i nadále, ale přibrzdila se zbytečným faulem. Brno se poté opět prezentovalo lepší hrou. Do úniku se dostal Dymáček, ale byl podražen Remešem. Nařízené trestné střílení hráč Komety neproměnil. Zlínu se podařila srovnat hra až ve druhé polovině úvodní třetiny. Tři minuty před koncem první periody měli Zlínští více než minutovou přesilovku pět na tři. V ní se Hladišovi naskytla skvělá příležitost, ale zlínský hokejista nedokázal přehodit beton Jekela, následně dorážel do téměř prázdné klece Stránský, ale brněnským obráncům se podařilo zázračně zabránit gólu. Do šaten tak oba celky odcházely za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé třetiny se do dobré šance dostala první řada PSG, nicméně domácí puk za záda Jekela neprotlačili. Začátek druhé třetiny se vyvíjel lépe pro domácí, ale ti se gólově neprosadili. Ve střední části se hra znovu otočila a soustavný tlak vyvíjela Kometa. V polovině zápasu dvakrát zvonila tyč. Nejdříve Zlínští trefili konstrukci v situaci dva na jednoho, o chvíli později se do úniku dostal Hladiš a dokázal i nebezpečně vystřelit. Opět tyč. Ševci hrozili hlavně z brejků, další situaci dva na jednoho zakončoval Dalajka, ale Jekel se vytáhl skvělým zákrokem lapačkou. V 33. minutě se do obrovské šance dostali Brněnští. Kubeš se dostal k několikanásobné dorážce, ale Haloda svůj tým podržel. Pět minut před koncem druhé části došlo i na hru čtyř proti čtyřem. Opět gól nepadl a do kabin šli soupeři za stavu 0:0.

Závěrečná část se nesla v duchu nepřesností a často přerušované hry. Mírně lepší bylo Brno. V 45. minutě dostala také Kometa výhodu přesilové hry pět na tři. Kometa měla několik slibných šancí, ale Haloda byl bezchybný. V polovině třetiny měli přesilovku Berani. Přesilovka byla sehraná velmi dobře, ale ve velké šanci zvonila jen tyč. V 51. munutě se diváci konečně dočkali gólu. Boltvan našel z křídla skvěle najetého Radka Koblížka, který jen pomocí brusle tečoval kotouč za záda Halody. Poté Zlín dostal možnost v podobě přesilovky, ale ta se domácím příliš nepovedla. Zbytek utkání dohráli domácí v křeči a neprosadili se ani při závěrečné powerplay.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Kdo neviděl, tak asi neuvěří. My prostě nemůžeme dát gól a když už uděláme všechno dobře, tak dáme tři tyčky. Dneska rozhodlo zakončení. Kluci jinak celý zápas bojovali jako lvi a já jim nemůžu nic vytknout. Na tréninku akorát musí zapracovat na zakončení a v zápase být důraznější před brankou.

Karel Beran (Kometa Brno): Bylo to velice vyrovnané utkání, smolné pro Zlín, protože trefili aspoň tři tyčky. Rozhodl to vlastně ten jediný gól. Myslím si, že zápas byl divácky atraktivní a v duchu fair play.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín