Junioři díky vydařenému finiši berou čtyři body

Junioři vstupovali do zápasu jako outsider, přesto po první desetiminutovce vedli již o dvě branky. Hosté ale stihli rychle srovnat. Poté se třicet minut hrálo bez branky, až se nakonec prosadil Jonáš Kočica, který tak zajistil Zlínu tři body. Nadstavba mladým Beranům opravdu jde, to potvrdil Petr Pavlas, který vstřelil branku tři vteřiny po jejím začátku a junioři tak získávají plný počet bodů, tedy čtyři.
11.kolo, pá 19.10.2018, PSG aréna
Zlín
Vsetín
3:2
(2:1, 0:1, 1:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Hamrlík (Hefka), 10. Dluhoš (Lekeš, Dobiáš), 54. Kočica (Dobiáš), 61. Pavlas (Sebera) – 20. Jindra (Klímek, Ondračka), 22. Frydrych (Jenáček). Rozhodčí: Škach – Novák, Wesley. Vyloučení: 9:9. V oslabení: 0:0. Využití: 0:2. Diváci: 150. Střely na branku: 44:33. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

Huf – Janošek, Hamrlík, Pavlas, Dluhoš, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Podešva, Leška, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Frydrych

Junioři začali utkání velmi dobře, protože po jednadvaceti sekundách se mohli radovat z gólu. Střelou od modré se prosadil Matyáš Hamrlík a ševci tak šli do vedení. Mladým Beranům to ale nestačilo. Již v desáté minutě přidal druhou branku Jan Dluhoš. Domácí hráči tlačili stále dál, ke konci první třetiny se však poprvé prosadil Vsetín, konkrétně se prosadil Lukáš Jindra a do šaten se tedy šlo za jednobrankového vedení Zlína.

Ve druhé třetině toto vedení domácím dlouho nevydrželo. Valašský klub se totiž dostal k brance minutu po začátku druhého dějství. Osmý gól v této sezóně si připsal Lukáš Frydrych a tak bylo srovnáno. Poté už ve druhém dějství branka nepadla, mohli jsme jen vidět celkem sedm vyloučení a skvělé zákroky Daniela Hufa. To hlavně díky němu stále ševci drželi remízu, protože jeho zákroky byly neskutečné.

Třetí třetina už ale sedla lépe domácím hráčům. Sice v první desetiminutovce hráli dvakrát oslabení, ani v jednom ale neinkasovali. Poté už se Zlín prosadil. Konkrétně Jonáš Kočica, který ujel obraně hostů a střelou pod víko rozhodl o zisku tří bodů. Vsetín se ještě snažil o srovnání, nejprve mu to ale zkomplikovalo vlastní oslabení, které dokázal ubránit. Během posledních třech minuty, kdy se hrálo pět na pět však branka už nepadla a mladí ševci se tak radovali z vítězství.

Tímto ale zápas ještě nekončil. Samozřejmě se jako vždy hrála nadstavba. Berani v ní mají skvělé statistiky, což opět potvrdili, protože ji vyhráli hned tři sekundy po jejím začátku. Petr Pavlas vyhrál úvodní vhazování, vyjel s kotoučem dopředu a střelou k levé tyči zajistil Zlínu i čtvrtý bod. Zlín tímto vítězstvím zlomil sérii tří porážek v řadě a poskočil na třetí místo skupiny D.