Junioři si po dlouhé době připsali bezbodovou porážku

Junioři v dnešním zápase nastoupili proti jasným favoritům skupiny D, utkali se s HC Vítkovice Ridera. Zápas začínal i byl velmi vyrovnaný. Branka ale první spadla Vítkovicím, což hostujícímu celku dost pomohlo. Beranům tam navíc vůbec nemohl spadnout jediný gól a když dvanáct minut před koncem daly Vítkovice ještě jeden gól, pro Zlín to vypadalo velmi bledě. Naději ještě vykřesal Sebastian Fajkus, ševci pak ale nedokázali dotáhnout jednobrankovou ztrátu a hosté se tak radovali ze zisku tří bodů. Po dlouhé době zlínští junioři prohráli nadstavbu po nájezdech a po sedmi zápasech alespoň s bodem v řadě si Zlín připisuje třetí bezbodový zisk v této sezóně.
13.kolo, pá 26.10.2018, PSG aréna
Zlín
Vítkovice
1:3
(0:1, 0:0, 1:2 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 52. Fajkus – 8. Fridrich (Ivan), 48. Lewandovski (Konečný, Ficek), 57. Lewandovski (Konečný, Potočný), rozh. náj. Fridrich. Rozhodčí: Vaněk – Novák, Pospíšil. Vyloučení: 3:1. V oslabení: 0:0. Využití: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 44:43. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

Huf – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Dluhoš, Talafa – Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Leška, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Piták – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan

Utkání mělo být jednoznačné vítězství Vítkovic, jelikož ty poráží téměř každého svého soupeře a právem se tak nachází na vrcholu tabulky. Se Zlínem to ale neplatilo a byli to právě domácí, kteří za začátku hráli lépe. Berani hráli spíše v útoku než v obraně a vytvářeli si velmi nadějné šance, branka ale nepadla.

Ale poté přišlo první zaváhání Zlína. Do přečíslení dva na jednoho se dostali Petr Fridrich a Ivan Ivan, prvně jmenovaný nejprve přihrál, poté dostal přihrávku zpět a získal tak prázdnou branku, protože se Daniel Huf nestihl přesunout. Nabídku neodmítl a poslal tak Vítkovice do rychlého vedení.

Pak se i nadále pokračovalo velmi vyrovnaně. Oba celky měly spoustu šancí, ale branka celé druhé dějství nepadla. V druhé třetině jsme mohli vidět snad jen dva fauly, jeden na obou stranách, žádná přesilovka ale nebyla využita. Největší šanci třetiny měl Sebastian Fajkus, který se v samostatném úniku dostal ke střele, Dominika Pitáka ale trefil pouze do masky.

Následně přišlo rozhodující třetí dějství. Tu začínali domácí hráči v oslabení, Berani ale početní nevýhodu přežili bez gólu, přesto se ale dříve opět prosadili hosté. Jakub Lewandovski se po přihrávce dostal před Hufa a střelou k levé tyči branky domácích uklidnil hráče Vítkovic.

Ševci to ale nevzdávali, přesto museli přežívat ještě jedno oslabení, což zvládli skvěle a odměnou jim byl první gól. Sebastian Fajkus se dostal do dalšího samostatného úniku a nyní proti Pitákovi uspěl bekhendovým blafákem a šance na body se rázem zvýšila.

Tři a půl minuty před koncem ale bylo téměř rozhodnuto. Jakub Lewandovski se opět prosadil, bylo to velmi podobné jako jeho první branka, zůstal před brankou nehlídaný a po přihrávce se Hufovi trefil mezi nohy. Berani si sice tlačili k vyrovnání, hra s šesti hráči v poli ale nestačila a tři body tak putovaly do Vítkovic.

Zlínští junioři si mohli zlepšit náladu v nadstavbě, i v této disciplíně ale výjimečně neuspěli. Už velmi blízko bezbodovému konci měli dvě minuty před koncem nadstavby, když útočník hostů minul prázdnou branku, protože Huf zachyboval při rozehře. Zlín to ale nakonec jen tak tak dotáhl do nájezdů, které se jim ale také moc nevyvedly a Vítkovice zásluhou Petra Fridricha berou plný počet bodů. Zlín se kvůli prohře propadá o pozici níže za Havířov, zatímco Vítkovice drží suverénní první pozici.