Junioři si připisují další vítězné venkovní utkání, vyšlápli si na Třinec

Junioři vycestovali do Třince, kde se tamním Ocelářům pokusili ukrást body, což se povedlo. Ševci totiž už po pěti minutách hry zásluhou Dominika Luži vedli. Třinec se ale ještě zmohl na odpověd a pět minut před polovinou zápasu srovnal, když se prosadil Jakub Macháček. O osm minut později ale rozhodl o vítězství Zlína David Kozubík. Třinci se už nepovedlo vyrovnat a Berani tak slavili tři body. V nadstavbě se ale ještě zvětšila zlínská radost, zásluhou Dana Handl, který jako jediný proměnil nájezd a junioři si tak do Zlína přívážejí plný počet bodů, tedy čtyři.
14.kolo, so 27.10.2018, mini WERK ARENA
Oceláři Třinec
Zlín
1:2
(0:1, 1:1, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 25. Macháček (Geidl, Krzak) – 5. Luža (Kozubík, Weintritt), 33. Kozubík (Luža), rozh. náj. Handl. Rozhodčí: Novák – Tošenovjan, Konvička. Vyloučení: 4:3. V oslabení: 0:0. Využití: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 37:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

Švehlák – Radzienciak, Krzak, Rufer, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Krč, Tomanek, Indrst, Pastor, Wardas, Mikler, Geidl, Urban, Čmiel, Matěj, Macháček

Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Dluhoš, Talafa – Kočica, Hefka, Handl, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Leška, Kozubík, Luža, Sedláček, Fajkus, Sebera

První velká šance zápasu patřila Indrstovi. Útočník Třince se dostal ke střele z mezikruží, klec svého soupeře ale přestřelil a vzápětí padl gól na opačné straně, když po přihrávce Weintritta prostřelil Švehláka Dominik Luža .

V čase 24:15 se Oceláři radovali z vyrovnání. Po nahození Krzaka a neúspěšné dorážce Geidla dopravil puk do sítě Štěpán Macháče k a srovnal na 1:1. Zlínští ovšem ještě ve druhé třetině našli odpověď a v třiatřicáté minutě si vzali své vedení zpět. Po přesné přihrávce Luži se do kotouče opřel David Kozubík a dostal jej za záda domácího brankáře.

Ve třetí třetině si oba týmy vytvořily několik slibných šancí, pokus Luži ale parádně zastavil brankář Švehlák, rána Fajkuse skončila jen na tyči a dělovka Michálka se stala kořistí připravené lapačky Kořénka. Z tříbodového vítězství se tedy radovali Zlínští a domů si nakonec odvezli i bonusový bod, který jim v nájezdech vystřelil Dan Handl.