Junioři porazili Havířov, na plný bodový zisk ale nedosáhli

Junioři nastoupili k první zápasu po reprezentační pauze, kde se utkali s Havířov. Hostům se úvod duelu vyvedl lépe, po třinácti minutách totiž vedli o jednu branku. Pak se ale Berani chopili hry, nasázeli postupně čtyři branky a vyhráli zápas. Na konečných 4:2 pak upravil AZ skóre necelou minuto před koncem. Juniorům se ale podruhé za sebou nepovedla nadstavba. Havířov ji vyhrál a radoval se tak aspoň z jednoho bodu. Nic to ale nemění na faktu, že tři body zůstaly ve Zlíně.
17.kolo, pá 16.11.2018, PSG aréna
Zlín
Havířov
4:2
(1:1, 1:0, 2:1 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Kočica (Jaroněk, Pröschl), 29. Fajkus (Sebera, Janošek), 43. Talafa (Hamrlík), 50. Weintritt (Kozubík, Luža) – 13. Pindel (Zdeněk, Pawliczek), 60. Adámek (Kylnar), 64. Zdeněk (Pawliczek). Rozhodčí: Held – Novák, Kučera. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 176. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

Huf – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Světlík, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Matoušek – Topolanský, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček – Béreš, Pindel, Bambula, Juházs, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Revaj, K. Dufek.

Do utkání lépe nastoupili zlínští hráči. Ti totiž hned na úvod hráli dvě přesilovky, které ale nevyužili. Proto přišel trest v podobě inkasovaného gólu. Havířov se ve třinácté minutě trefil v oslabení zásluhou Vojtěcha Pindela, který nejprve vybojoval kotouč a poté se dostal do pravého kruhu, odkud se trefil přesně ke vzdálenější tyči. Daniel Huf se po střele natahoval, ale marně.

Pak se ale i nadále hrálo lépe Zlínu, který ale pálil jednu šanci za druhou. Domácí nevyužili další přesilovku, na druhou stranu ale ubránili dvě oslabení, za což přišla odměna. Minutu před koncem první třetiny se skvěle prosadil Jonáš Kočica, který se z mezikruží trefil přesně pod výko hostující klece. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Přestávka jednoznačně více prospěla domácím Beranům, kteří následných třicet minut hry hráli mnohem lépe než jeho soupeř. Ševci skórovali hned třikrát. Nejprve se trefil Sebastian Fajkus, který tečoval do branky střelu Sebery. Pák následoval gól Tadeáše Talafy, který se trefil přesně nad rameno Jiřího Matouška a celkově čtvrtou branku Zlína vstřelil Filip Weintritt, který také prokázal milimetrovou přesnost a po vyhraném vhazování vymetl levý horní růžek hostující klece.

Poté už se hrála ve velmi poklidném tempu. Berani se nikam nehrnul, protože spoléhali na to, že vítězství ubrání. Havířov také nikam nespěchal, protože si myslel, že už by nestihl dorovnat. Gól si však ještě hosté připsali. Minutu před koncem nahodil kotouč na branku Lukáš Adámek. Kotouč cestou do branky ještě někdo z domácích tečoval a tak nešťastnou náhodou skončil v brance. Nic to ale neměnilo na tom, že tři body zůstanou ve Zlíně.

Pak následovala již tradiční nadstavba. Zlínským juniorům se v ní celkem daří, ve druhém zápase v řadě to ale nepotvrdili. O čtvrtý bod připravil Zlín David Zdeněk. Ten totiž dostal prostor před Hufem a neměl problém s tím ho překonat. Tím pádem si zlínští junioři připsali pouze tři body, Havířov si veze domů jeden bod. Pořadí v tabulce se tak nemění, Zlín je čtvrtý a Havířov třetí, oba celky mají na kontě 33 bodů.

Fotogalerie