Junioři podlehli Třinci, postup se vzdaluje

Juniory čekal klíčový duel s Třincem. Jestli by totiž Berani vyhráli, asi by si pojistili postup. Nestalo se tak, i když Zlín po čtyřech minutách hry vedl. Třinec pak ještě v první třetině srovnal. Druhá třetina pak jednoznačně patřila hostům. Ti dali dvě branky, vyhráli zápas a připsali si tři důležité body. Nadstavba se také nepovedla, zlínští junioři ji prohráli po najézdech. Mladí ševci tak zůstali bez bodu, nic to ale nemění na tom, že jestli chtějí ještě postoupit, musí nejlépe plně bodovat v následujícím utkání s Přerovem.
19.kolo, pá 23.11.2018, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
1:3
(1:1, 0:2, 0:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Dobiáš (Sebera) – 11. Adámek (Macháček, Krzak), 30. Krzak (Macháček, Homola), 38. Konderla (Raška), rozh. náj. Krzak. Rozhodčí: Škach – Pospíšil, Blažek. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 34:43. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

Huf (od 41. Kořének) – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Švehlák – Krzak, Konderla, Adámek, Michálek, Homola – Krč, Tomanek, Indrst, Pastor, Wandas, Mikler, Geidl, Peterek, Raška, Čmiel, Matěj, Macháček.

Do utkání vstoupil lépe Zlín. Ten byl totiž aktivnější, z čehož nakonec vytěžil branku. Tři a půl minuty po začátku zápasu se trefil Vojtěch Dobiáš, který po přihrávce Matěje Sebery nedal Štěpánu Švehlákovi šanci. Domácí se z vedení neradovali dlouho. Po sedmi minutách srovnal stav utkání Jakub Adámek, který se šikovně uvolnil a z mezikruží poslal kotouč k levé tyči. Do šaten se tedy šlo za vyrovnaného stavu.

Ten ale neměl dlouho trvat. Ze začátku druhého dějství to sice vypadalo vyrovnaně, hosté si ale téměř v půlce zápasu připsali vítěznou branku. Vstřelil ji obránce Filip Krzak, který se napřáhl od modré a propálil vše co mu stále v cestě. Zlín pak mohl bleskově srovnat. Hrál totiž hodně dlouhou přesilovku pět na tři, protože Třinec se provinil nedovoleně v krátkém časovém sledu hned třikrát. Berani se ale neprosadili a proto přišel trest. Patrik Konderla se napřáhl v mezikruží, poslal puk přesně pod výko a upravil tak skóre na konečných 1:3.

Ševci ale měli ještě dost času na srovnání. Bylo to rovných dvacet minut, ale ani se střídajícím Kořénkem se nepovedlo vyrovnat, i když náhradní gólman už neinkasoval. Zlín totiž nedokázal využít žádnou další šanci, což se mu stalo osudným. Domácí sice hráli skoro celou třetí třetinu v útoku, branku už však nevsítili, protože byl v brance výborný Švehlák, který opravdu odchytal skvělý zápas. Tři body tak putovali do Třince, Oceláři si navíc tímto vítězstvím pojistili postup do části vítězů.

Berani však mohli stále ještě získat bod z nadstavby, což by jim za postupem hodně pomohlo. Mladí ševci sice celých pět minut tlačili, branku ale nedali a šlo se tak do samostatných nájezdů. Ty vyšly lépe Třinci, vítěznou branku si připsal opět Filip Krzak. Tím pádem si všechny body vzali hosté. Zlínu tak nezůstal ani jeden bod a propadl se až na pátou příčku tabulky. Junioři však mají stále naději na postup, základem ale je v zítřejším zápase s Přerovem získat nejlépe plný počet bodů. Pak také musí doufat, že se Havířov ani Vsetín bodově neprosadí.