Třetí třetina rozhodla o výhře staršího dorostu

Ve 22. kole extraligy staršího dorostu na sebe narazil domácí Zlín a hosté z Olomouce. O utkání rozhodl čtyřmi góly útočník Filip Stránský. Ten se dokázal prosadit hned čtyřikrát. Jeho tři góly mezi 44. a 48. minutou byly klíčové. Ševci si nakonec odnesli ze zápasu plný počet bodů za výhru 5:1.
22.kolo, čt 22.11.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Olomouc
5:1
(1:0, 0:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 10. Stránský (Kobylík, Dalajka), 44. Stránský (Stuchlík, Hladiš), 46. Stránský (Dalajka, Hladiš), 48. Stránský (Stuchlík), 57. Hladiš - 58. Minařík Rozhodčí: Dědek, Čech - Mikšík, Valentík Vyloučení: 7:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 40 Střely na branku: 39:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Haloda (Příhonský) - Grygera, Kobylík, Kužílek, Procházka, Řezníček, Stuchlík, Tomek - Bumbál, Dalajka, Helešic, Hladiš, Hlaváč, Malý, Pavlůsek, Pelánek, Stránský, Vyoral.

Motálek (Pospíšil) - Brandýs, Gatěk, Hes, Klvaňa, Majer - Beták, Čamek, Galeta, Horák, Kočiřík, Konečný, Kropáč, Markl, Minařík, Ministr, Pavlovský, Vrána.

Utkání začalo poněkud vlažně a k vidění bylo spoustu nepřesností na obou stranách. Územní převahu však měli domácí. Po většinu času drželi puk na holi a pokoušeli se vytvářet útočné akce. První větší příležitost se dostavila po čtyřech minutách hry, když se Ševci snažili dostat puk do brány a důrazně dotírali na Motálka. O dvě minuty později zahrozili podobně také hosté. Na Halodu nebezpečně dotíral jeden z olomouckých útočníků, zlínský gólman si se vším dokázal poradit. V 10. minutě hry přišel první gól. Zlín si vytvořil tlak, z kterého pramenil faul. Rozhodčí ponechal výhodu a Berani ji dokázali využít. Důrazný Filip Stránský dostal před bránou potřebný prostor a čas. Z jeho dorážek se ujala ta třetí, když z otočky skóroval k Motálkově levé tyči. Před koncem první třetiny se dostali do šance ještě hosté. Minařík se po přihrávce zpoza brány ocitl sám před Halodou. Přihrávku však trefil nepřesně a jeho střela proklouzala těsně kolem levé tyč zlínské klece. Po první části hry byl stav 1:0 pro Zlín.

Druhá třetina přinesla hlavně mnoho vyloučení. Gólu se ani jeden z týmu nedočkal. Ovšem šance byly. Ve čtvrté minutě druhé třetiny se dostal do vyložené šance Hlaváč. Ten se na chvíli ocitl sám mezi kruhy. Jeho střelecký pokus, ale zneškodnil pozorný Motálek. Své zaváhání mohl napravit o pět minut později, kdy se dostal do podobné šance. Tentokrát mu střela po přihrávce vůbec nesedla a skončila vysoko nad. Před koncem třetiny zahrozila také Olomouc. Z boku si před Halodu najel kropáč. I když byl před zlínským gólmanem zcela sám, tak svou příležitost dokázal zahodit.Halodovi se stačilo roztáhnout přes celé brankoviště a z jeho pokusem si poradil. Do třetí části se tedy šlo za stavu 1:0 pro Zlín a vše bylo otevřené.

V poslední třetině jsme se konečně dočkali gólů. Padlo jich hned pět. Zlín vstoupil do začátku třetiny jako uragán a po půl minutě zvonila za Motálkem tyč. Jejím autorem byl Dominik Hladiš. V čase 43:26 přišel gól. Své gala představení, které trvalo čtyři a půl minuty načal Filip Stránský. Ševci hráli přesilovku. V útočném pásmu si měnili puk. Hladiš ho pak nahrál na modrou, kde čekal Stuchlík. Ten vystřelil a jeho pokus do brány tečoval Filip Stránský.Uběhlo dvě a půl minuty a na světě byl další gól z hole Stránského. Olomoucká obrana dala až příliš moc prostoru trojici zlínských útočníků. Ti se dobře zorientovali ve zmatku před bránou a puk do brány nakonec dopravil . Ten měl na svém kontě hattrick a pokračoval dál. Za další dvě minuty opět slavil. Jeho přesná trefa znamenala vedení 4:0. Za čtyři a půl minuty si tak Ševci vypracovali rozhodující vedení. Navíc přidali ještě další branku. Laxní olomoucký obránce se nechal na modré obrat od Dominika Hladiše. Ten se pak řítil na Motálka a svůj nájezd zakončil gólovou kličkou - 5:0 pro Zlín. Olomouc se nakonec aspoň na jeden gól zmohla. Při přesilovce se prosadil František Minařík. Ten si šikovně sjel od mantinelu až mezi kruhy a svou střelu švihem poslal mezi betony brankáře Halody. Skóre 5:1 už vydrželo do konce zápasu a Zlín si připsal zasloužené tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín): My jsme rádi za ty tři body, a že se potvrdila nějaké, doufám vzestupná forma. Kluci k zápasu přistoupili zodpovědně v podstatě od začátku do konce, tedy až na nějaké malé nedisciplinovanosti. Nijak to vítězství nepřeceňujeme a zítra doufám, že výkon zopakujeme a přivezeme z Havířova nějaké body.

Luděk Konopčík (Olomouc): My jsme dnes odehráli velice špatný zápas. Jak jsem říkal klukům v kabině, přijeli jsme sem ne vyhrát, ale odehrát zápas. Nebyli jsme v pohybu, neříkám, že bychom, nebojovali, ale prostě jsme se nedostávali přímo do šancí. Jak jsme dostali na 2:0 a 3:0 tak tím pro nás zápas skončil. Dnes jsme prostě nehráli dobře.