Junioři vyšli v dohrávce se Žďárem gólově naprázdno

Juniorům se vůbec nepovedla dohrávka se Žďárem nad Sázavou. Mladí Berani už totiž po první třetině prohráli o dvě branky, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. Zlín sice celé dvě zbývající třetiny tlačil soupeře, ale nakonec se opět prosadili hosté, díky čemuž se mohli radovat ze zisku tří bodů. I v nadstavbě byli ševci aktivnější, ale branku nevymysleli a následné nájezdy také nezvládli. Hosté ze Žďáru si tak domů odvážejí plný bodový zisk.
31.kolo, pá 8.2.2019, ZS Luďka Čajky
Zlín
Žďár n. Sázavou
0:3
(0:2, 0:0, 0:1 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Gergel (Filip, Vašíček), 13. Filip (Vašíček), 49. Kadleček (Vojinovič), rozh. náj. Černohorský. Rozhodčí: Jeřábek, Kika – Bryška, Hanzlík. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 44:30. Diváci: 63. Průběh utkání: 0:3.

Huf – Uhříček, Janošek, Hamrlík, Riedl, Bednařík, Prokeš – Chludil, Hefka, Bachánek, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Radosta – Černohorský, Zemčenkov, Marek, Čermák, Grauer – Filip, Vojinovič, Vlk, Pětník, Caha, Jindra, Kadleček, Gergel, Puczek, Nikolič, Vašíček.

Junioři nezačali utkání ideálně. Po čtyřiceti sekundách hry totiž fauloval Vojtěch Dobiáš. Žďár sice přesilovku nevyužil, ale prosadil se čtrnáct vteřin po jejím konci. Gólové konto zápasu otevřel Lukáš Gergel. Zlín byl po inkasované brance mírně aktivnější, dokonce dostal i přesilovku, ale nedokázal ji využít.

Za což přišel trest. Přesilovka čekala i hosty a to po faulu Jakuba Uhříčka. Žďár ji využil a dost překvapivě vedl už o dvě branky. Dominik Vašíček našel Jakuba Filipa, který se z mezikruží trefil pod betony klekajícího Daniela Hufa. Ševci si pak zahráli ještě jednu přesilovou hru, ale ani tu nevyužili.

Poté následovala bezgólová druhá třetina, i když jsme v ní mohli vidět hned pět přesilových her. Nejprve hrál tři Žďár, ale ani jednu nevyužil. Poté hráli dvě přesilovky domácí hokejisté, kteří se však také nedokázali prosadit. Do šaten se tak opět šlo za dvoubrankového vedení hostů.

Třetí dějství přineslo tři přesilové hry Zlína. Domácí však ani jedno nevyužili, v jednom dokonce dostali gól a z výhry se radoval Žďár. Pavle Vojinovič dával puk z nouze před branku. Tam se díky své důraznosti dostal k zakončení Slavomír Kadleček, který se trefil pod horní tyč a definitivně rozhodl o vítězství hostů. Zlín pak sice stále pokračoval v aktivitě, Filip Weintritt jel dokonce trestní střílení, ale Beranům bylo souzenou, že se dnes neprosadí.

Junioři však stále mohli zabojovat aspoň o jeden bod. Berani také aktivně bojovali, celou nadstavbu totiž byli aktivnější, ale Jana Radostu prostě nešlo prostřelit. Následovali tedy samostatné nájezdy, které lépe zvládl Žďár nad Sázavou. O zisku čtvrtého bodu rozhodl Jakub Černohorský. Hosté si tak vezou domů plný bodový zisk, domácí jsou bez bodu.