Junioři vyhráli v Havlíčkově Brodu, získali tři body

Zlínský tým i podruhé v sezoně porazil Havlíčkův Brod, tentokrát na jeho ledě výsledkem 4:1. Klíčovou pasáží byl začátek druhé třetiny, v němž mladí ševci vstřelili tři góly během minuty a dvaceti vteřin a odskočili svému soupeři z bezbrankového stavu do výrazného vedení. Domácí tým na to nedokázal zareagovat. Havlíčkův Brod pak získal čtvrtý, bonusový bod na trefu v nadstavbě.
33.kolo, so 19.1.2019, ZS Kotlina
Havlíčkův Brod
Zlín
1:4
(0:0, 0:3, 1:1 – N 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Kulhánek (Švec, Cachnín), 63. Holenda (D. Vacík) – 23. Weintritt (Bednařík, Kozubík), 24. Sebera (Dobiáš, Talafa), 25. Lekeš (Sedláček, Hefka), 60. Kozubík (Talafa, Weintritt). Rozhodčí: Jaroš – Karda, Kučera. Vyloučení: 5:8, navíc Hefka (ZLN) 10 min OT + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 50:41. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

Nedvěd – Nepokoj, Dvořák, Pejchal, D. Vacík, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, P. Vacík, Hromádka, Holenda, Vyvial, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Kočica, Hefka, Bachánek, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Sebera.

Hned od začátku dali hosté najevo, že se s nimi musí počítat, jelikož první šanci si vytvořil Kočica, jenž našel připraveného Nedvěda. Mladí Bruslaři mohli udeřit ve čtvrté minutě, ale Pejchal netrefil poloprázdnou branku Kořénka. Oba týmy se střídaly v útočných výpadech, ovšem maskovaní muži byli připraveni. Své umění potom ukázal hostující gólman, jenž si poradil se střelou Petržilky a zejména se vyznamenal proti Kulhánkovi.

V polovině první třetiny si ohromný tlak vytvořili i hosté, kteří rovněž pohořeli na výkonu brankáře Nedvěda. Ten podržel v klíčových momentech svůj tým. Bruslaři potom přežili oslabení, po kterém mohli jít do vedení, jenže Cachnína vychytal Kořének. Kapitán Bruslařů střílel do poloprázdné klece, ale fantom Zlína se roztáhl na brankovišti a zamezil kotouči v cestě do branky. Ke konci prvního dějství mohli otevřít střelecký účet zápasu domácí, ale na výborně chytajícího Kořénka si nepřišli.

Úvodní minuty druhé části patřily hostům ze Zlína. Berani dokázali během minuty a půl nastřílet tři góly. Všechno začalo ve 23. minutě, když Bednařík našel mezi kruhy Filipa Weintritta. Zlínský hráč se obtočil kolem svého strážce a přesnou ranou rozvlnil síť. Za další minutu bylo hostům ještě líp. Talafa střílel od modré a jeho pokus tečoval mimo dosah Nedvěda Matěj Sebera. Pomyslný kalich hořkosti si vypili domácí do samého dna – hned po buly přidal třetí gól David Lekeš.

Bruslaři se ani za nepříznivého stavu nevzdali a dál zkoušeli své střelecké štěstí. Všechny pokusy lapil skvěle chytající brankář Kořének. Ten postupně zlikvidoval gólové šance Pejchala, Cachnína, Kulhánka, Vaňouse nebo Dominika Vacíka. Hosté měli svoji šanci v podobě samostatného úniku, ten ale zneškodnil Nedvěd na druhé straně.

Na začátku třetí třetiny mohl snížit Petržilka, ale toho výborně vychytal Kořének. Soubor z Kotliny se přece jen dočkal, a to ve 42. minutě. Švecova střela byla zablokovaná a k volnému kotouči se dostal Tomáš Kulhánek. Útočník první formace dostal puk za brankáře hostů. Svěřenci Jiřího Čelanského si vytvářeli několik šancí, ale všechny pokusy skončily na bezchybném gólmanovi Zlína.

Ve 48. minutě se připomněli i hosté, ovšem Dobiáše zastavil Nedvěd. V 50. minutě to mohlo být o gól, ale ani jeden z dvojice Holenda–Petržilka nedostal puk do sítě. Necelé čtyři minuty před koncem měli Bruslaři další možnost snížit. Z nařízeného trestného střílení neuspěl Cachnín, jenž to zkoušel na vyrážečku. Zlín se dočkal dalšího gólu, když potrestal odvážnou power play. Puk do odkryté klece nasměroval David Kozubík.

V nadstavbě si oba týmy vytvořily několik šancí, ujala se ta v 63. minutě. Drzý průnik předvedl Vojtěch Holenda, který střelou mezi betony zajistil svému týmu alespoň jeden bod. To Zlín si naopak odváží body tři za vítězství v základní hrací době.

Ohlasy trenérů

Miroslav Duben (BK Havlíčkův Brod): "Zápas rozhodla naše hluchá dvouminutová pasáž, ve které jsme dostali tři góly. Potom jsme to ve zbytku utkání těžko dotahovali, navíc jsme neproměnili přesilovku pět na tři. Měli jsme několik šancí, ale trápí nás produktivita, na což jsme doplatili. Za ty šance jsme si minimálně ještě jeden bod zasloužili. Nedá se nic dělat, musíme makat dál."

Leon Wesley (PSG Berani Zlín): "Vyhráli jsme díky využitým šancím ve druhé třetině, kdy se nám podařilo dát tři rychlé branky za sebou. Utkání bylo vyrovnané a těžké, kvůli zbytečným vyloučením jsme si to zkomplikovali. Dotáhli jsme to ve třetí třetině do vítězného konce. Prodloužení je už takový hop nebo trop, kde jsme udělali jednu chybu a soupeř získal bod."