Junioři získali ve dvou zápasech čtyři body, tentokrát porazili Havířov

Junioři nezačali utkání ideálně. Havířov totiž vedl a to rovnou třikrát. Berani ale nic nevzdávali a vždycky dokázali vyrovnat. Následně vývoj utkání dokonce otočili a skoro celou třetí třetinu drželi jednobrankové vedení. Pět minut před koncem přidali domácí pátou a poslední branku a rozhodli o zisku tří bodů. Zlínským juniorům vyšla i nadstavbu. Tu vyhráli po nájezdech a radují se tak z druhé čtyřbodové výhry ve dvou dnech.
35.kolo, so 26.1.2019, PSG aréna
Zlín
Havířov
5:3
(1:1, 3:2, 1:0 - N 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Sebera (Hamrlík, Dobiáš), 26. Fajkus (Dobiáš, Hamrlík), 35. Dobiáš (Hamrlík, Fajkus), 38. Fajkus (Sebera, Dobiáš), 56. Fajkus (Sebera), rozh. náj. Luža – 4. Bochnak (Szturc), 21. Kylnar (Szturc), 27. Grygar (Mastič, Juhász). Rozhodčí: Blaha – Zapletal, Komínek. Vyloučení: 6:11. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 50:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Kořének – Janošek (A), Hamrlík, Jaroněk, Pavlas, Talafa – Kočica (A), Hefka (C), Bachánek, Weintritt, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Štipčák – Grygar, Zdeněk (A), Uhlíř, Pavelek, Koubek, Ševěček (C), Thiel – Horváth, Béreš, Juhász, Szturc, Mastič, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak, Revaj, Tomeček, Dufek.

Havířov začal utkání aktivněji a z toho také vytěžil první branku utkání. Gabriel Szturc našel před brankou Ernesta Bochnaka, který přesnou střelou dokázal překonat Michala Kořénka. O tři minuty už bylo vyrovnáno a to zásluhou Matěje Sebery. Ten zpoza branky šikovně zasunul kotouč za záda Marka Štipčáka.

I druhou třetinu začali lépe hosté a po půlminutě vedli. Szturc vyhrál vhazování a přihrál kotouč Jakubovi Kylnarovi. Ten svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě. O pět minut později už bylo zase vyrovnáno. Vojtěch Dobiáš vyslal přesnou přihrávkou do útoku Sebastiana Fajkuse, který se z mezikruží trefil přesně do levého horního růžku Štipčákovi branky.

AZet na nic nečekal a o minutu později už zase vedl. Hosté pěkně kombinovali v útočném pásmo, což vytvořilo po přihrávce dobrou střeleckou pozici pro Ondřeje Grygaru, který se v klidu trefil do odkryté zlínské klece, protože se Kořének nestihl přesunout. Zlín se opět dostal k vyrovnání a to díky Vojtěchovi Dobiášovi. Ten dokázal tečovat střelu Matyáše Hamrlíka přesně do protipohybu havířovského gólmana a bylo to 3:3.

Až pak Berani poprvé v zápase vedli. Ke střele se nejprve dostal Sebera. Tuto střelu Štipčák vyrazil zpět k němu, čehož Sebera dokonale využil a našel v mezikruží nepokrytého Sebastiana Fajkuse, který už hostujícímu brankáři nedal svou ránou šanci.

Vítězství ševců nakonec definitivně potvrdil pět minut před koncem opět Sebastian Fajkus. Ten vypálil z levého kruhu a kotouč poslal do tyčky, od které se puk odrazil za Štipčákova záda. Junioři tedy získali tři body díky výhře 5:3 a v nadstavbě mohli získat čtvrtý bod.

Ten měli téměř na dosah ruky, neboť v nadstavbě hráli přesilovku pět na tři. Ta ale nakonec zůstala nevyužita a šlo se tak do samostatných nájezdů. Tam se našel pouze jediný úspěšný střelec - Dominik Luža. Ten tak vystřelil domácímu celku čtvrtý bod. Junioři se díky dnešnímu vítězství posunuli na třetí místo tabulky a udělali důležitý krok k postupu do play off.