Junioři si výhrou v Jihlavě zajistili místo ve skupině o účast v play off

Junioři nastoupili k předposlednímu utkání druhé části ligy velmi dobře, neboť po 23. minutě vedli už o tři branky. Tři minuty před koncem sice Jihlava stáhla ztrátu na jediný gól, ale Berani si díky dvoum brankám v poslední minutě zajistili tři body. Zlínu však nevyšla nadstavba, kterou ovládla Dukla, která tak získává alespoň jeden bod.
41.kolo, pá 22.2.2019, Horácký zimní stadion
Jihlava
Zlín
2:5
(0:2, 0:1, 2:2 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Smolko (Doležal), 58. Chlubna (Menšík, Mareš), 63. Smolko (Rašín) – 12. Hefka (Bachánek, Riedl), 16. Sebera (Fajkus, Dobiáš), 23. Luža (Talafa), 60. Luža (Kozubík, Weintritt), 60. Hefka (Dobiáš). Rozhodčí: Maršálek – Musil, Husák. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5.

Javůrek – Moravec, Vála, Rašín, Mareš, Chvátal – Chlubna, Juda, Vala – Menšík, Kardoš, Barák – Smolko, Krajíček, Doležal.

Kořének – Bednařík, Janošek, Riedl, Hefka, Pavlas, Talafa – Sebera, Fajkus, Dobiáš – Lekeš, Pröschl, Sedláček – Kozubík, Luža, Weintritt – Handl, Bachánek, Podešva.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): "První třetinu jsme neodehráli vůbec špatně. Ve druhé nastal náš totální herní, pohybový a veškerý kolaps. Zlín byl jednoznačně lepší. Třetí třetina se nám s kolegou líbila asi nejvíce. Hodnotili jsme jí po zápasu kladně. Bylo to možná i tím, že se nám povedlo snížit v power-play. Třetí třetina byla asi dobrá a v prodloužení jsme byli šťastnější."

Zbyněk Mařák (PSG Berani Zlín): "V první třetině jsme měli velmi laxní přístup. Oproti předcházejícím utkáním nám chyběla jiskra, nasazení a nadšení. Samozřejmě jsme ale byli rádi, že jsme dali branky. Třetí třetina už měla atributy extraligového juniorského hokeje. V závěru jsme se štěstím vyhráli. Prodloužení je většinou vabank a o jedné chybě, kterou domácí využili."