Dorostencům nevyšla odveta s Kometou, prohráli o pět gólů + FOTO

Dorostencům dvojzápas s Kometou vůbec nevyšel. Po prohře v prvním zápase jim nevyšlo ani utkání druhé. Zlín totiž po dvou třetinách prohrával už o sedm branek, což se prostě nedalo dotáhnout. Berani ve třetí třetině pouze upravili skóre na konečných 7:2. Mladí Berani ale stále mohli získat alespoň bod z nadstavby, ale ani na ten nedosáhli. Brno vyhrálo nadstavbu po nájezdech a dorostenci se vrací domů s prázdnou.
30.kolo, po 4.3.2019, DRFG Arena
Kometa Brno
Zlín
7:2
(3:0, 4:0, 0:2 - N 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Šalé (Mišiak), 10. Harmim (Vyroubal, Svozil), 18. Harmim (Vyroubal), 26. Kos (Svozil), 33. Šalé (Kos), 36. Kos (Sedláček, Svozil), 39. Sedláček (Brabenec, Kos), rozh. náj. FAJMON – 46. Chludil (Kráčalík), 50. Chludil. Rozhodčí: Vepřek – Bernard, Husák. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 75. Střely na branku: 47:27. Průběh utkání: 7:0, 7:2.

Schnattinger – Řehák, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík, Svozil – Brabenec, Kos, Šalé, Sever, Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal.

Hamrla – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek – Jecho, Chludil, Tomeček, Ševčík, Mojžíš, Gerych, Laciga, Ramert, Frömel, Kráčalík.

Přáním hráčům Komety bylo zlepšit první třetinu, protože ta jim v prvním měření sil o den dříve vůbec nevyšla. A přání se vyplnilo. Domácí na svého soupeře vlétli a odměněni byli už po necelé minutě hry, když Mišiak našel před brankou volného Eduarda Šalého. Ten měl dost času za zpracování a po vydařené bekhendové kličce a střele pod břevno otevřel skóre - 1:0. Úvodní trefa Brnu pomohlo a modrobílí byli stále aktivnější. Po dvou nevyužitých přesilovkách korunovali vydařený nástup v 10. minutě druhou trefou. Na brankovišti důrazného Vyroubala ještě Hamrla vychytal, ale na dorážku Nesima Harmima už byl krátký - 2:0. Hosté mohli vzápětí kontrovat z první velké šance, kdy jel Laciga sám na branku, ale Schnattinger jeho blafák skvěle pokryl a udržel čisté konto. Křest ohněm prožil domácí brankář o čtyři minuty později ve dvojnásobném oslabení, to však Kometa zvládla a soupeře do šance nepustila. A co víc, necelé tři minuty před koncem první části udeřila potřetí. Po levém křídle ujel aktivní Vyroubal, hostující brankář jej sice vychytal lapačkou, ale na další gólovou dorážku dojíždějící Nesima Harmima byl krátký - 3:0. Domácí v první části dominovali a zcela zaslouženě vedli.

Zlín podle očekávání vletěl do druhé části jako vítr a svému soupeři stále zatápěl. Schnattinger v brance Komety ale podával spolehlivý výkon a držel čisté konto. Domácí navíc hrozili z brejku. Hned dvakrát jel sám na branku Ivo Sedláček, ale nejprve jej Hamrla vychytal v blafáku vyrážečkou a poté jeho prudkou ránu schoval pro změnu do lapačky. Brno bylo nesmírně efektivní a ve 26. minutě navýšilo náskok, když si na přihrávku z druhé vlny najel mezi kruhy Jakub Kos a svou svižnou střelu zápěstím poslal k bližší tyči – 4:0. Hosté mohli kontrovat opět ve dvojnásobné přesilovce, ale znovu ze svého zámku prakticky nic nevytěžili a domácí přestáli kritickou chvíli bez úhony. Čtvrtá branka naprosto rozmetala hru Beranů, naopak domácí viditelně nakopla. Po polovině utkání se na pravém kruhu dostal k puku Eduard Šalé a prudkou ranou do šibenice zaznamenal druhý zásah večera a hlavně zvýšil na 5:0. Zanedlouho navíc hokejisté v bílém dokonali „kanára“, když Sedláček potřetí v téže třetině jel sám na branku, místo střely ale ještě počkal na Jakuba Kose, který jeho pas přetavil v jednoduchou trefu do prázdné svatyně soupeře – 6:0. Domácí nadále dominovali, sám Sedláček měl další tutovka, ale sám před brankou přestřelil. Na druhé straně jel sám na Schnattingera Chludil, ale gólman Komety vytáhl parádní semafor. Diváci, kteří se přišli na zápas podívat, rozhodně nelitovali. Minutu před druhou sirénou vystřihla první lajna akci jako z učebnice, když Kos našel křižně Brabence a ten ještě z první vyšperkoval akci na Ivo Sedláčka, jenž nemohl minout a konečně se také dočkal zásahu – 7:0.

Kometa už se ve třetí třetině nikam nehnala, přesto se dokázala dostat do několika slibných příležitostí, jenže možná až příliš vysoké vedení zapříčinilo také chyby v defenzívě, kterou Zlín dokázal potrestat, když se v čase 45:15 rozjel na osamoceného brankáře Schnattingera Lukáš Chludil a přesnou střelou k tyči vstřelil čestnou branku Zlína. Kometě se pak naskytla možnost početní výhody. Brankář Schnattinger se snažil při soupeřově vyhození urychlit hru svého týmu, jenže to se mu nepodařilo úplně ideálně a jeho zaváhání využil opět Lukáš Chludil. Víc už však domácí Kometa Zlínu nepovolila a mohla svůj už tak výrazný náskok ještě navýšit, postupně se do slibných příležitostí dostali Šalé, Kos a v poslední minutě Fajmon, pozorný brankář Hamrla už však inkasovat nechtěl.

Nadstavbové prodloužení bylo plně v režii domácího týmu, rozhodnout o bonusovém bodu navíc mohl ve vlastním oslabení kapitán Brabenec, ovšem Hamrla dokázal roztáhnout svůj beton a ucpal prostor u tyče vlastní branky. Brabenec si souboj ze zlínským brankářem zopakoval, tentokrát přijal na pravém křídle přesný pas od Prčíka, ovšem Hamrla se rozchytal ke skvělým výkonům a v prodloužení za svá záda žádný puk nepustil.

Nadstavbu tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V první sérii uspěli oba exekutoři, jak brněnský Šalé tak i zlínský Frömel. Domácí brankář Schnattinger už však v dalších nájezdech neinkasoval, a rozhodnout tak mohl Patrik Fajmon, brněnský bonusový bod pak ještě ve 4. sérii potvrdil Stanislav Svozil. Kometa tak ve dvou dnech získala osm bodů do tabulky, když znovu skolila Zlín.

Ohlasy trenérů

Marek Moskal (HC Kometa Brno): "Kluky jsme pochválili za dobrý výkon. Samozřejmě mrzí třetí třetina, kterou jsme prohráli 0:2, ale za vysokého vedení už bylo těžké hledat motivaci. Z pohledu hry jsme však spokojeni. Myslím si, že jsme dosáhli zaslouženého vítězství a povedly se nám i samostatné nájezdy, které se nám v poslední době až tak nedařily."

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): "Utkání mělo jednoznačného vítěze. Gratuluji Kometě, byla ve všech směrech lepší. Dvě třetiny nás domácí prakticky k ničemu nepustili a o výsledku bylo rozhodnuto již v první třetině. Já bych chtěl jenom pochválit naše kluky za to, že třetí třetinu odmakali, nezabalili to a vyhráli 2:0. To je asi jediné pozitivum z dnešního utkání."

Fotogalerie