Ševci v Brně prohráli

Zlínští starší dorostenci nastoupili k utkání 25. kola v Brně proti domácí Kometě. Zatímco první třetina přinesla pouze tyč, ve druhé zaznamenaly oba celky branku v jediné minutě. V prostředním dějství strhla Kometa vedení na svou stranu a už jej nepustila. V závěru ještě Brňané vstřelili dva góly a utkání skončilo 4:1 pro domácí. Ševci jedou domů bez bodu.
25.kolo, pá 7.12.2012
Kometa Brno
Zlín
4:1
(0:0, 2:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 23. Štancl (Dufek, Garčic), 40. Kusko, 58. Kozel (Dymáček, Koch), 60. Garčic (Dvořák, Hájek) - 22. Vyoral (Hlaváč, Grygera). Rozhodčí: Blecha - Brabec, Otáhal.. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 87. Střely na branku: 28:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Jekel - Hájek, Koch, Štancl, Marcello, Švejda, Vlček - Denk, Ondráček, Kozel, Vaverka, Koblížek, Dimáček, Garčic, Kusko, Dufek, Grümwald, Dvořák.

Haloda - Kobylík, Stuchlík, Kosorin, Velčovský, Tomek, Grygera - Gago, Hlaváč, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Pavlůšek, Dalajka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška.

Páteční utkání starších dorostenců se vyvíjelo se stylu vyrovnané partie. První třetina je tím důkazem, protože se i přes několik individuálních akcí skóre neměnilo. Z této části hry stojí za zmínku situace, kdy se Stránský z kádru PSG dostal do brejku a sám se řítil na brankáře Jekela. Ačkoliv měl před sebou odkrytou bránu, netrefil.

Druhá dvacetiminutovka už byla, co do produktivity, bohatší. Pro Zlín dokonce speciální, protože se zmíněný klub do brněnské brány trefil necelých 202 odehraných minutách. A kdo že byl tím hrdinou? To Jan Vyoral pálil po Hlaváčově přihrávce do odkryté klece. Kometa ale hosty při radosti moc dlouho nenechala a minutu na to se na světelné kostce rozsvítil stav 1:1. Patrik Štancl využil nepozornosti zlínských beků a za jízdy trefil volný kotouč, jenž se povaloval před Halodovou svatyní.

Po ztrátě vedení hosté tušili, že musí začít rychle jednat. A taky tak činili. V tuto fázi si brali více ze hry a Kometa se dostávala do útoku jen minimálně. Hladiš měl dokonce na své holi jistou branku, když se ocitl v bezprostřední blízkosti před nekrytým Jekelem a obdržel přihrávku. Střela z voleje ale neprošla. Na konci prostředního dějství se jako blesk z čistého nebe vymanil ze silného náporu Silvester Kusko, který ve středním pásmu obešel obránce Zlína a několika rychlými kroky se dostal před brankáře Halodu. Forhendovou střelou pod víko pro Kometu zajistil jednogólové vedení.

Zlín se i přes nepříznivě se vyvíjející skóre držel při chuti a na Jekela pálil, jak jen mohl. Ten ale v každý potřebný moment vytáhl eso z výzbroje. Až do posledních minut závěrečné periody se Zlín držel na koni, ale sázka na ofenzívu nevyšla. To proto, že tři minuty před koncem se Kometa dokázala rychlým protiútokem skrz nechráněnou obranu protlačit a vyražený puk putoval přímo na hokejku Adama Kozla. Na něj zbylo jen dorážet, což zvládl na jedničku. Do podobné situace se dostal po necelých dvou minutách i Richard Garčic a po vzoru svého spoluhráče taktéž vstřelil branku. O vítězi bylo rozhodnuto, poslední minuta byla jen formalitou a zlínští se mohli po trpké porážce vydat domů.

Ohlasy trenérů

Karel Beran (HC Kometa Brno): Pro nás to byl složitý zápas v tom smyslu, že máme velkou marodku. Ale musím kluky pochválit, protože se semknuli a bojovali. V poslední třetině jsme měli víc síly, z čehož pramenily dva góly. Ve druhé třetině jsme se naopak trefili trochu šťastně, ale zaslouženě. Když to shrnu, hlavně za výkon ve třetí dvacetiminutovce jsme si zasloužili vyhrát.

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Utkání Kometa vyhrála zaslouženě. První třetina byla vyrovnaná, druhá v podstatě taky. Na jejím konci jsme však udělali fatální chybu, kdy jsme dostali gól při vlastní přesilovce. To se podle mě odrazilo i v psychice hráčů ve třetí třetině. V ní Kometa ukázala hlavně větší důraz v osobních soubojích.