Starší dorost doma přehrál Vítkovice a slaví vysoké vítězství

V utkání 26. kola Extraligy staršího dorostu hostili Zlínští na svém ledě Vítkovice. Po svižném zápase plném šancí se radují domácí hráči, kteří nadělili hostům hned šest branek. O výsledku zápasu rozhodla druhá třetina, ve které sice Vítkovice nejprve srovnaly jednogólovou ztrátu, ale poté se přihlásila o slovo domácí ofenziva. Zlín čtyřmi góly soupeři odskočil, ve třetí části přidal další trefu a utkání už poté dovedl do vítězného konce.
26.kolo, so 8.12.2012, ZS Luďka Čajky
Zlín
Vítkovice
6:1
(1:0, 4:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Hladiš, 25. Stránský (Zaremba), 28. Stránský (Hladiš), 33. Bumbál, 35. Helešic (Hlaváč), 46. Helešic (Hlaváč, Grygera) - 23. Stránský (Rudl, Klapetek). Rozhodčí: Obadal - Zouhar, Kratochvíl. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 25:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

Haloda - Grygera, Kosorin, Procházka, Řezníček, Tomek, Váňa, Velčovský - Hlaváč, Gago, Pelánek, Bumbál, Zaremba, Helešic, Pavlůsek, Vyoral, Stránský, Hladiš, Galuška, Tomešek

Mizera (28. Wanecki) - Demel, Fajkus, Charvát, Krenželok, Pop, Puzič, Rudl - Ballner, Illéš, Schwarz, Jáchym, Stránský, Stoklásek, Škutchan, Spratek, Volný, Ollender, Gelnar, Klapetek

Do zápasu vstoupili aktivněji hosté a také hned v úvodu dostali výhodu přesilové hry. Obrana Zlína v čele s brankářem Halodou měla o práci postaráno, Vítkovice si vytvořily několik slibných příležitostí. Přesilovku však nevyužily a nakonec to byli Zlínští, kdo otevřel skóre zápasu. Po nenápadné akci se dostal ke střele Dominik Hladiš a poprvé v utkání rozsvítil červené světlo. Po této brance se hra trochu zklidnila, oba týmy předváděly bojovný hokej a šancí ubylo. Přesilovou hru si vyzkoušel také Zlín, který dostal hned dvě příležitosti. Obrana Vítkovic však hrála velmi pozorně a nedovolila Zlínu si vytvořit souvislý tlak. Největší šanci tak měl hostující Škutchan, který dostal přihrávku za domácí obránce a jel sám na Halodu. Domácí brankář si s touto příležitostí poradil a dál držel těsný náskok Zlína. Vyrovnat se hostům nepodařilo ani v závěru první třetiny, kdy na dlouhou dobu zamkli domácí v obranném pásmu a svému soupeři notně zatápěli.

Ve druhé části Vítkovice navázaly na svůj tlak ze závěru první třetiny a neustále hrozily nebezpěčnými šancemi. Za svoji aktivitu byli hosté odměněni vyrovnávacím gólem, o který se postaral Šimon Stránský. Hostující útočník zůstal zcela osamocen před Halodou a po střele z modré uklidil vyražený kotouč za čáru. Inkasovaný gól Zlín velmi nabudil a domácí převzali otěže zápasu. Do svého soupeře se pustili s obrovskou chutí, Vítkovice se do šancí dostávaly jen sporadicky. Zlín se usadil v pásmu hostů a dlouhou dobu brankáři Mizerovi zatápěl. Celý tlak vyvrcholil druhým gólem domácích, když při signalizované výhodě dostal přihrávku na levý kruh Filip Stránský a vymetl šibenici Mizerovy branky. Za další tři minuty lovil brankář hostí puk ze sítě potřetí a opět to byl Filip Stránský, kdo se radoval z gólu. Zlínský útočník zavezl kotouč do pásma a nenápadnou střelou z takřka nulového úhlu překvapil Mizeru, který si puk srazil do branky. Na dva góly domácích reagovaly Vítkovice změnou na brankářském postu a mezi tyče se postavil Michal Wanecki.

Ani Wanecki však neudžel čisté konto dlouho. Zlínští se dál tlačili do útoku a na rozdíl tří gólů zvýšil Pavel Bumbál, jehož střela na bližší tyč prosvištěla kolem lapačky brankáře Vítkovic. Zanedlouho na to se domácí dostali do další šance, když se řítili dva na jednoho obránce. Vyorala však zradila hokejka a v rozhodující moment mu praskla. Nemuselo ho to však mrzet dlouho, protože právě díky této zlomené hokejce a neuvěřitelné smůle Vítkovických se Zlín radoval z dalšího gólu. Wanecki odehrál zbylé kusy hokejky ze svého brankoviště k modré čáře, jenže při dalším útoku Zlína o ně zakopnul jeden z couvajících obránců a Zlínští rázem jeli dva na jednoho. Nabídnuté příležitosti se zhostil Martin Helešic, který tvrdou ranou pod břevno přidal pátou trefu žlutomodrých. Pro Vítkovice to byla hodně studená sprcha, přesto hosté nesložili zbraně. V závěru druhé části se nadechnuli k náporu a snažili se s nelichotivým stavem ještě něco udělat.

Také začátek třetí třetiny opanovali hosté, jejich aktivitu však ztlumilo vyloučení. V přesilové hře se sice Zlínští neprosadili, ale už čtyři vteřiny po jejím skončení slavili domácí šestou trefu, jejíž autorem byl Martin Helešic. Přestože bylo již o výsledku rozhodnuto, dohrával se zápas pořád ve vysokém tempu a brankáři se rozhodně nenudili. Oba celky si ještě zahrály přesilovku, domácí jednu, hosté dokonce dvě. Především Vítkovice si v početní převaze vytvořily několik slibných šancí, ale spolehlivě chytajícího Halodu nedokázaly překonat. Další branka už v zápase nepadla, Zlínští nepřipustili žádné drama, a slaví tak zisk tří, velmi cenných, bodů.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (Zlín):Dnešní utkání jsme odehráli velice dobře. Klobouk dolů před kluky, podali bojovný a disciplinovaný výkon po celý zápas, až na malé chybičky. Potvrdili tu stoupající formu a já doufám, že zůstanou pokorní a budou makat dál. A že se to zlepší dlouhodobě a půjdeme i v té tabulce nahoru. Taky bych chtěl jmenovitě vyzdvihnout výkon brankáře Halody, který dnes odchytal skvělý zápas.

Pavel Hulva (Vítkovice):Tak spokojení být nemůžeme, když jsme prohráli takovým výsledkem. Zlín hrál přímočaře a my jsme hráli na prohru. Kluci si prostě mysleli, že to půjde samo. Dneska nás přehráli srdíčkem a bohužel tak to někdy je.

Fotogalerie