Junioři zakončili sezonu výhrou nad Salzburgem

Junioři ovládli divokou přestřelku se Salzburgem a vyhráli tak poslední zápas sezony. Utkání sice lépe začal Red Bull, ale Berani našli odpověd ještě před první sirénou. Prvních patnáct minut druhé třetiny jasně patřilo Zlínu. Domácí vsítili tři branky a vše vypadalo jasně. Hosté však ještě před třetí třetinou snížili na rozdíl jediné branky. Třetí dějství pak skončilo remízou 2:2 a z těsného vítězství se tak nakonec radovali domácí hokejisté.
48.kolo, so 16.3.2019, PSG aréna
Zlín
Salzburg
6:5
(1:1, 3:2, 2:2)

Branky a nahrávky: 18. Dobiáš (Talafa, Hefka), 27. Handl (Dobiáš, Podešva), 31. Podešva (Hefka, Uhříček), 36. Weintritt (Janošek, Talafa), 47. Sebera (Hefka), 60. Dobiáš (Sebera, Hamrlík) – 7. Eckl, 37. Harnisch (Hede, Menner), 39. Peterka (Myklukha), 56. Harnisch (Hede, Eckl), 60. Peterka (Eham). Rozhodčí: Přikryl – Pospíšil, Wesley. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 39:34. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4. 6:5.

Kořének – Uhříček, Janošek, Hamrlík, Dluhoš, Pavlas, Talafa – Hefka, Bachánek, Weintritt, Handl, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera.

Kolarz (od 29. Bugl) – Obu, Hadamczik, Menner, Sztuber, Frandl – Eckl, Borzecki, Hede, Eham, Vogt, Myklukha, Maier, Harnisch, Leonhardt, Hengelmüller, Peterka.

Utkání začalo v rychlém tempu, čehož první využilo hostující mužstvo. Bastian Eckl zakončil rychlý útok tvrdou dělovkou, na kterou nedokázal Michal Kořének zareagovat. Berani však ještě před první sirénou vyrovnali a to zásluhou Vojtěcha Dobiáše. Ten se sám dostal přes tři obránce a gólmana Christophera Niklase Kolarze překonal pěkným blafákem.

Prvních patnáct minut druhé třetiny jasně patřilo domácím hokejistům. Nejprve se prosadil Dan Handl, který se po přihrávce Dobiáše trefil k levé tyči. O dvě minuty později přišlo střídání brankářů na straně hostů, Kolarze nahradil Florian Manuel Bugl. Střídají brankář však bez inkasovaného gólu moc dlouhou nevydržel.

Hned o minutu a půl později se opět radovali domácí hokejisté. První branku v zápase si připsal Jiří Podešva, který spíše nahozaval na branku, ale Buglovi propadl kotouč pod betonem. A o pět minut později přišel další zásah Beranů. Jáchym Janošek pálil od modré, což Bugl vyrazil jen před sebe. Tam byl připravný Filip Weintritt, který se bez problémů trefil do odkryté klece a Zlín tak vedl už 4:1.

Salzburg to však nevzdal a ještě do konce druhé části snížil na rozdíl jediné branky. Nejprve se prosadil Tim Luca Harnisch, který rozvnil domácí síť díky své tvrdé ráně. A o dvě minuty později si připsal branku také John Jason Peterka, který střelou z mezikruží nedal Kořénkovi šanci. Před třetím dějstvím tak mohl vyhrát skutečně kdokoliv.

I třetí třetinu však začali lépe domácí hokejisté. Po přesné přihrávce Vlastimila Hefky zakončoval Matěj Sebera do odkryté branky, do které se bez problémů trefil a bylo to 5:3. Red Bull se ale stále nevzdával a pět minut před koncem třetí třetiny to bylo opět o jeden gól. Nahození Hedeho dokázal šikovně tečovat Tim Luca Harnisch, který poslal kotouč do míst, kde to Kořének nečekal. Čekalo nás tedy drama až do konce.

Hosté se nakonec pokusili o vyrovnání v šesti, což se nevyplatilo. Sebera vybojoval puk na obranné modré a mohl tak vyslat do útoku Vojtěcha Dobiáše, který definitivně potvrdil výhru Beranů gólem do prázdné branky. Salzburg sice ještě jednou snížil a to zásluhou Johna Jasona Peterky, který se po přihrávce Josefa Ehama trefil pod horní tyč. Tato branka ale padla třináct sekund před koncem a tak už hosté neměli dostatek času na vyrovnání.

Zlín tedy zakončil sezonu cennou výhrou nad Red Bullem a ve skupině G skončil na posledním čtvrtém místě se ziskem šesti bodů. Rakouský Salzburg skončil na třetí pozici a na kontě měl o jeden bod víc, tedy sedm bodů. Do play off tak jde pražská Slavia a třineční Oceláři.