Mladší dorost podlehl Třinci

Jako favorit odjížděli mladší dorostenci potvrdit úspěšné výkony z minulých kol. Utkání se však zlínským mladíkům nevyvedlo, nepomohlo ani střídání brankářů a prohrávali už dokonce 5:0. Snížení přišlo až pět minut před koncem a mladí Berani si odvezli porážku 5:1.
4.kolo, ne 23.9.2012
Oceláři Třinec
Zlín
5:1
(2:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Poruba (Jašek), 8. Jašek (Poruba), 26. Poruba (Bartko), 33. Škorpík (Poruba, Jašek), 37. Kofroň – 56. Werbik (Gago). Rozhodčí: Janda – Ganger, Stonavský. Vyloučení: 5:3, navíc Gabrhelík (ZLN) a Kaukič (TRI) oba 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 110. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Hlaváč – Radzienciak, Imrich, Roman, Janiczek, Adámek, Bartko – Jašek, Mach, Bárci, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Poruba, Tůma, Zogata, Murín, Škorpík.

Ling (od 26. Barvík) – Gabrhelík, Váňa, Kosorin, Fridrich, Schmied, Gazda – Kolařík, Werbik, Mikulec, Tomešek, Gago, Peška, Babčuk, Stiksa, Strmiska, Karafiát, Kotek, Kuncek.

Ve čtvrtém kole ELIOD extraligy mladšího dorostů uvítal Třinec dosavadního lídra východní části, PSG Zlín. Viditelný tabulkový rozdíl na ledě nebyl znát, jelikož Jan Poruba zakončil střelou pod rameno brankáře už po patnácti sekundách utkání. Následně po první brance dostali hosté šanci v podobě přesilové hry, tu však nevyužili. Naopak s dalšího puku, který skončil v síti se radovali znova domácí. Při této brance úřadovalo znova duo Poruba – Jašek, kteří si tentokrát role vyměnili a skóroval druhý jmenovaný. Oceláři šli pak ještě jednou do oslabení, které Zlín opět nevyužil.

Ve druhé dvacetiminutovce nadále stříleli góly pouze domácí hráči. Nejprve si během přesilové hry připsal již druhou branku utkání Jan Poruba, který skóroval ze špatného úhlu, avšak do odkryté části branky. Na tento moment reagovali hosté změnou brankářů a nastoupil tak Adam Barvík, ale ani tato změna ničemu nepomohla a čtvrtý gól do sítě hostů zaznamenal Denis Škorpík. V závěru periody sice hosté tlačili a vypadalo to velice slibně, jenže nikým nepovšimnutý David Kofroň získal puk a jeho únik tváří tvář brankáři hostů zakončil blafákem do bekhendu.

Do poslední třetiny nastoupili domácí aktivně a spálili několik vyložených šancí, Třinecké to ale za aktuálního stavu nemuselo moc mrzet. Ve vývoji utkání poté kralovali gólmané a oba předvedli několik krásných zákroků. Finální skóre zápasu na 5:1 stanovil v šestapadesáté minutě během přesilové hry Nicolas Werbik a nedovolil tak Janu Hlaváčovi připsat vychytanou nulu do svých statistik.

×
Dnes v   | Muži
HKM Zvolen
Berani Zlín