Junioři nedokázali porazit ani Karlovy Vary, prohráli tak druhé utkání v řadě

Junioři začali i druhé domácí utkání výborně, po první třetině vedli. Karlovy Vary však ve druhém dějství vyrovnaly a i v závěrečné periodě byly lepší. Berani se zmohli na dvě vyrovnání, ale na čtvrtý gól Energie už nedokázali odpověď, takže jsou opět bez bodu.
4.kolo, so 14.9.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Karlovy Vary
3:4
(1:0, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 9. Fajkus (Baďura, Luža), 51. Luža (Hamrlík, Baďura), 56. Dobiáš (Hamrlík, Holík) – 23. Křehlík (Horák), 44. Novotný (Tureček, Černý), 54. Adámek (Křemen), 57. Křehlík (Jiskra, Křemen). Rozhodčí: Kubičík – Tošenovjan, Rožánek. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 30:36. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Holík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík – Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář.

Horák – Stejskal, Kořán, Pohanka, Benda, Cestr, Tureček – Seidler, Záruba, Šťastný, Bačo, Rozhon, Jiskra, Konášek, Novotný, Křehlík, Černý, Křemen, Adámek.

Zlínští junioři vlétli do utkání aktivněji, díky čemuž se docela rychle prosadili. Mladí Berani dokázali využít přesilovou hru, když se po přihrávce Martina Baďury dokázal přesně trefit Sebastian Fajkus. V závěru prvního dějství mohl vyrovnat Róbert Bačo, který však nedokázal využít samostatný únik.

Druhá část nám také nabídla gól z přesilovky, tentokrát se prosadily Karlovy Vary. Gólman Adam Horák našel dobře rozjetého Tomáše Křehlíka, který propálil Michala Kořénka střelou pod jeho betony. Na vidění poté bylo mnoho šancí na obou stranách, ale další branka nepadla, takže se do třetí periody vstupovala za vyrovnaného stavu.

V závěrečném dějství už se naplno rozjela gólová přestřelka. Nejprve dokanali obrat hosté, když početní převahu dokázal využít David Novotný. Berani o sedm minutě později vyrovnali, a to když se z levého kruhu trefil přesně Dominik Luža. Energie však rychle strhla vedení zpět na svou stranu, Lukáš Adámek se prosadil z dorážky. Za chvíli už opět platil vyrovaný stav, o třetí gól ševců se přesnou střelou postaral kapitán Vojtěch Dobiáš. O výhře Varů však rozhodl čtvrtým gólem Tomáš Křehlík, na jeho trefu už nedokázali Berani najít odpověd.

Mladým ševcům se tak nepovedl druhý víkend turnaje o Pohár DHL, nejprve prohráli s Plzní a pak i s Karlovými Vary, kvůli čemuž se propadli na 16. příčku. Naopak Energie nasbírala tři výhry a jednu prohru po prodloužení, díky čemuž ji nyní patří první místo v celé soutěži.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Dramatický zápas se špatným koncem pro nás. Vedli jsme, padalo málo branek na obou stranách, pak ve třetí třetině se nám podařilo dotáhnout. Bohužel individuální chyby rozhodly, že nemáme ani bod, mrzí nás to a budeme bojovat.