Junioři zvládli dlouhé nájezdy s Třincem a zlomili tak sérii čtyř proher v řadě

Junioři konečně zlomili dlouhou sérii zápasů bez výhry, a to když si doma vyšlápli na úřadujícího mistra z Třince. Lépe začali Oceláři, ti se ve 25. minutě dostali do dvoubrankového vedení, ale ševci ještě ve druhém dějství vyrovnali. Ve třetí třetině a ani v prodloužení branka nepadla, takže na řadu museli přijít nájezdy, kde se jelo neuvěřitelných 16. sérií! O vítězství Zlína nakonec rozhodl David Kozubík, který tak vystřelit pro svůj tým bonusový bod.
7.kolo, čt 26.9.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Oceláři Třinec
3:2sn
(0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Mikulík (Dobiáš, Fajkus), 38. Talafa (Holík, Handl), rozh. náj. Kozubík – 16. Mikler (Adámek), 25. Mikler (Králík, Mastič). Rozhodčí: Kašík – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:7. Využití: 1:0, navíc Mituchovič (TRI) 10 min OT, Matěj (TRI) 10 min OT. V oslabení: 1:1. Diváci: 67. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 0:2, 3:2.

Kořének – Janošek, Hamrlík, Holík, Talafa, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář.

Švehlák – Mituchovič, Jenáček, Vacula, Ciencila, Šulák, Adámek – Havránek, Indrst, Pastor, Mikler, Geidl, Mastič, Matěj, Stebel, Ramik, Králík.

Ohlasy trenérů

Robert Svoboda (PSG Berani Zlín): Musím tým pochválit za bojovnost a odhodlání zvrátit utkání z nepříznivého stavu 0:2. Podařilo se nám to, rozhodla neuvěřitelná série 32 samostatných nájezdů, ve kterých jsme byli nakonec šťastnější. Negativem utkání je zranění Dominika Luži, který po nešetrném zákroku soupeře utkání nedohrál.