Tři body z Českých Budějovic. Junioři si poradili s Motorem

Junioři zakončili tento týden vítězně. Po předchozích porážkách v Brně a v Kladně uspěli v Českých Budějovicích, které porazili 4:1. Důležitý krok k vítězství udělali zlínští hokejisté hned v první třetině, v níž vstřelili dvě branky. Domácí sice v dalším pokračování duelu snížili, ale poslední část opět patřila ze střeleckého hlediska Beranům, kteří dalšími dvěma góly stvrdili své vítězství.
12.kolo, so 5.10.2019, Budvar Aréna
Č. Budějovice
Zlín
1:4
(0:2, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. SIlný (Krcho, Pouzar) – 8. Lekeš (Jaroněk, Baďura), 13. Handl (Talafa), 47. Handl (Bednařík), 60. Dobiáš. Rozhodčí: Lacina – Doležal, Šimánek. Vyloučení: 2:2, navíc Čížek (CEM) 10+OK min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 157. Střely na branku: 26:31. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Dvořák – Najman, Hubata, Remta, Svach, Pavlát, Novák, Doktor – Řezáč, Anderle, Hracholski, M. Masopust, Pouzar, Ryba, Janoch, Schwartz, Čížek, Silný, Krcho.

Kořének – Riedl, Holík, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Kozubík, Luža, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář

První třetinu začal o něco lépe Motor. K první brance měl velmi blízko domácí útočník Hracholski, který ovšem na přihrávku před odkrytou část klece jen těsně nedosáhl. A paradoxně šel do vedení do té doby horší Zlín, když se David Lekeš prosadil z dorážky. Netrvalo to dlouho a hostující tým se mohl radovat z dvoubrankového vedení. Tentokrát rozvlnil síťku za Dvořákovými zády Dan Handl.

Na začátku druhé části byl do konce utkání vyloučen Jakub Čížek. Vzápětí ujel do úniku Michal Silný, jenž se trefil na vzdálenější tyč a nad vyrážečku hostujícího brankáře naprosto přesně. Vyrovnat mohl Hracholski, ani jeho další nebezpečný pokus ale do branky nezapadl. Na druhé straně byl po celý zápas velmi aktivní Vojtěch Dobiáš, který se několikrát vydal do samostatné akce, která mnohdy končila velmi nebezpečným zakončením. Další branka však v prostředním dějství nepadla.

Ve třetí periodě se již zmíněný Dobiáš radoval ze třetí branky svého celku, trefil ale jen spojnici Dvořákovy branky. Mrzet jej to víceméně nemuselo, neboť o chvíli později zvýšil vedení Zlína Dan Handl a Berani mohli hrát opět s větším klidem. Českobudějovičtí hokejisté se snažili utkání zdramatizovat, leč marně. Hostující tým si závěr utkání pohlídal bez komplikací a dokonce své vítězství ještě potvrdil trefou do prázdné branky. Do opuštěné svatyně zamířil přes celé hřiště Vojtěch Dobiáš, který se tak v utkání konečně dočkal své první trefy a upravil na konečných 4:1 z pohledu Zlína.