Mladší dorost veze z Brna dva body

V šestém kole ELIOD extraligy mladšího dorostu diváci sledovali moravské derby mezi celky HCM Warrior Brno a PSG Zlín. Valaši v ukání třikrát dorovnávali náskok soupeře. Nakonec o svém vítězství rozhodli až v samostatných nájezdech. Dva body tak putují do Zlína.
6.kolo, ne 30.9.2012, Brno
Warriors Brno
Zlín
3:4sn
(1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Tondl (Petrla, Roubal), 26. Lecián (Svoboda), 48. Hussein – 18. Stiksa (Rezek), 29. Váňa (Gago), 53. Procházka (Kuncek, Rezek), rozhodující sam. náj. Werbik. Rozhodčí: Coufal – Měkýš, Pospíšil. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 44. Střely na branku: 35:51. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.

Gerža – Petrla, Mazánková, Svoboda, Tondl, Hussein, Jarolím, Lecián, Zelinka, Roubal, Haman, Nossek, Hladký, Paulík, Lainka, Vágner, Lejska.

Barvík – Gabrhelík, Váňa, Kolařík, Kosorin, Werbik, Tomešek, Gago, Peška, Babčuk, Stiksa, Strmiska, Martínek, Karafiát, Dlabaja, Kotek, Kuncek, Schmied, Gazda, Rezek, Procházka.

Začátek utkání se odehrával v lehčím tempu a ani jedna strana si nevybojovala lepší pozici. Ke vstřelení branky Brňanům nepomohla ani přesilovka. Druhá polovina třetiny nabrala rychlejší spád.

Nejprve zblízka střílel Hussein, ale Barvík jeho střelu kryl. V další akci se už Brno radovalo. Barvík střelu od modré vyrazil před sebe. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Patrik Tondl a pohodlně skóroval. Zlínská odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. O necelé tři minuty později srovnal po nahrávce Rezka přesnou střelou Filip Stiksa.

Ve druhé třetině nastoupil Zlín tvrdě a brzy přišla šance. Kuncek se v prostoru mezi kruhy dostal ke střele, ale jeho pokus vytěsnil lapačkou domácí gólman. Naopak se radovali Brňané. Skvělé sólo od vlastní modré předvedl Viktor Lecián, projel hostující obranou jako nůž máslem a zavěsil pod víko. Brno tak znovu vedlo.

Následovala vyloučení. Zatímco Brno svou přesilovku nevyužilo, Zlín tu svou rozehrál parádně. Po sérii přihrávek pálil od modré Vladimír Váňa a jeho střela skončila až v bráně.

Na začátku třetí třetiny padlo několik vyloučení. Nakonec skórovalo Brno ve vlastním oslabení. Konkrétně Adam Hussein, ten předvedl krásnou kličku a překonal bezmocného Barvíře. Zlín odpověděl při další přesilové hře. Petr Procházka propálil všechno, co mu stálo v cestě a vyrovnal.

Do konce třetiny se ani jednomu z týmů nepovedlo zápas zvrátit ve svůj prospěch. V prodloužení měly obě strany obrovské šance, ty ovšem zůstaly nevyužity. V samostatných nájezdech vystřelil druhý bod pro Zlín Nicolas Werbik.