Junioři s Litvínovem dlouho hráli vyrovnaně, ale kvůli nepovedené třetí třetině nakonec padli

První zápas pod vedením Antonína Stavjaňi se juniorům nevyvedl podle představ. S Litvínovem sice první dvě třetiny drželi krok, dlouhou dobu i vedli, ale vůbec nezvládli závěrečnou část. Ve 45. minutě totiž inkasovali hned dvakrát, což nakonec rozhodlo o tom, že chemici berou tři body a Berani vyjdou naprádzno.
13.kolo, pá 25.10.2019, PSG aréna
Zlín
Litvínov
3:5
(2:1, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 8. Janošek (Sebera), 14. Fajkus (Weintritt, Sebera), 26. Kozubík (Weintritt, Talafa) – 5. Šarlinger (Svoboda, Jonák), 22. Svoboda (Dufek), 35. Kitzberger (Jouza, Jonák), 45. Bartoš, 45. Jindra (TS). Rozhodčí: Obadal – Otáhal, Smetková. Vyloučení: 6:3, navíc Dufek (LIT) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 79. Střely na branku: 41:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.

Šarman – Janošek, Hamrlík, Talafa, Riedl, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura.

Zelenka – Bártek, Šubrt, Baláž, Kitzberger, Jonák, Háva – Jindra, Kysela, Stehlík, Litmanovský, Bartoš, Jouza, Šarlinger, Fišer, Kovačič, Dufek, Svoboda.

Lepší vstup do zápasu měli hosté, kteří docela rychle vstřelili úvodní gól zápasu. Po přihrávce Přemysla Svoboda se do zakončení dostal Jakub Šarlinger, který překonal přesouvajícího Dominika Šarmana. Berani však neusnuli na vavřínech a ještě v první desetiminutovce bylo opět srovnáno. Brankář Ondřej Zelenka sice dokázal zlikvidovat střelu Matěje Sebery, ale na dorážku Jachýma Janoška už byl krátký. Ševci byli po tomto gólu aktivnější, díky čemuž nakonec dokonali obrat. O ten se zasloužil hlavně Sebastian Fajkus, který po přihrávce Filipa Weintritta skóroval střelou z první. Do šaten se tak odcházelo za těsného vedení Zlína.

Domácí vedli necelých devět minut, poté už opět platil vyrovnaný stav. Ondřej Dufek se prezentoval skvělou přihrávkou, Přemysl Svoboda tak v klidu zakončil do odkryté brány. Berani však opět neponechávali nic náhodě a vzápětí už zase vedli. David Kozubík prokázal skvělé reflexy a po zákroku Zelenky dokázal rychle skórovat dorážkou. Utkání však bylo i nadále vyrovnané, protože Litvínov zase dokázal srovnat krok. Po pasu Daniela Jouzy se tvrdou ránou prosadil Josef Kitzberger. Hosté mohli jít v závěru druhé části ještě do vedení, Šarman však fantastickými zákroky udržel vyrovnaný stav.

Před začátkem závěrečné periody tak bylo všechno otevřené, mohl vyhrát kdokoliv. Začínalo se vyrovnaně, ale Litvínov nakonec skóroval dvakrát během jedné minuty, čímž rozhodl o vítězi. O gól na 4:3 se postaral Dan Bartoš, který ujel domácí defenzivě a šikovně překonal Šarmana. O 35 sekund později navíc fauloval Petr Pavlas a chemici zahrávali trestné střílení. To pěkným bekhendovým blafákem využil Martin Jindra a bylo rozhodnuto. Zlín se po tomto gólu stále nevzdával, ale třikrát se nechal zbytečně vyloučit, kvůli čemuž nakonec nemohl na vyrovnaní myslet.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Máme před sebou trojzápas, dnes jsme hráli s Litvínovem, zítra s Chomutovem a v úterý hrajeme s Olomoucí, všechno to jsou domácí duely. Každý z brankářské trojice tak odchytá jedno utkání. Dneska tedy nastoupil Dominik Šarman, chytal velmi dobře, i když je Litvínov kvalitní mužstvo nebezpečné v útoku. Odehráli jsme hodně oslabení, za ten způsob, jakým jsme ty početní nevýhody bránili, musím hráče pochválit, nicméně je to i tom, že jsme si vypracovali hodně šancí, ale hlavně v těch vyložených jsme selhali. Kluky to určitě mrzí, avšak to jsou věci, které potom dělají tu psychiku a atmosféru v kabině a doufám, že si zítra zlepšíme chuť.