Junioři porazili i Slavii, i když nasbírali mnohem více trestných minut

Juniorka včera porazila Spartu, dnes si vyšlápla také na druhý pražský klub. Berani byli od začátku zápasu lepším týmem než Slavia, takže není divu, že v utkání ani jednou neprohrávali. Hosté se dostali jen k jednomu snížení, i když hráli dvě přesilovky pět na tři, takže si ševci připsali docela jednoznačně výhru, a to když zvítězili poměrem 4:1.
19.kolo, so 16.11.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Slavia
4:1
(1:0, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Dobiáš (Luža), 31. Dobiáš (Jaroněk, Holík), 40. Frömel (Chludil, Jaroněk), 54. Weintritt (Luža, Kozubík) – 25. Janča (Labuzík, Hovorka). Rozhodčí: Adamec – Zedník, Blažek. Vyloučení: 8:2, navíc Srdínko (SLA) trest ve hře. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 175. Střely na branku: 44:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Kořének – Janošek, Holík, Bednařík, Mikulík, Jaroněk, Riedl – Chludil, Handl, Sebera, Weintritt, Frömel, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Apolenář.

Pánek – Hovorka, Němeček, Štíbr, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Ribarovski, Křenek, Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák.

Zpočátku byl zápas velmi vyrovnaný, šance byly na vidění na obou stranách. První se nakonec prosadili domácí, kteří díky domu začali kontrolovat utkání. Po střele Dominika Lužy se k puku dostal Vojtěch Dobiáš, který ho pohotově dostal do sítě. Branka padla necelé tři minuty před koncem první části, takže jsme se před přestávkou dalšího gólu nedočkali.

Slavia vlétla do druhého dějstvím s velkým odhodláním, díky čemuž dokázala docela rychle srovnat. Prosadil se i pražský kapitán, Jakub Janča se díky dobrému pasu dostal před Kořénka, kterého dokázal bez problémů překonat. Vojtěch Dobiáš se ale nehodlal smířit s vyrovnaným stavem, protože se prosadil z krásného sóla, díky čemuž zajistil Zlínu výhru. S kotoučem se dostal do mezikruží, odkud sice mířil do tyčky, ale puk se od ní odrazil do brankáře Petra Pánka, který si srazil kus gumy za vlastní brankovou čáru.

Domácí hokejisty poté čekala nelehká zkouška, kterou však zvládli na výbornou. Minutu a půl totiž hráli dvojnásobné oslabení, ve kterém však neinkasovali a vzápětí odskočili na rozdíl dvou branek. Lukáš Chludil nachystal střeleckou pozici pro Šimona Frömela, který poslal kotouč přesně pod horní tyč, čímž nedal Pánkovi šanci k zákroku. Zlín tak držel komfortní dvoubrankové vedení, takže byl velmi blízko vítězství.

Berani už si výhru rozhodně nechtěli nechat vzít, protože velmi dobře bránili i ve třetí periodě. Ubránili další oslabení pět na tři, a když puk do sítě procpal Filip Weintritt, který tak vstřelil čtvrtý zlínský gól, bylo hotovo. Jan Srdínko ještě mezitím inkasoval trest ve hře za zatahání za mřížku, ale nic to neměnilo na tom, že si Zlín připíše druhé jisté vítězství v řadě, díky čemuž se konečně dostal na postupovou pozici.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Po včerejším zápase jsme zopakovali dobrý výkon. Důležité byli dvě ubráněné oslabení ve třech a samozřejmě také produktivita. V té jsme předčili jak včera Spartu, tak dnes Slavii.