Junioři ztratili dvoubrankové vedení a prohráli s Hradcem Králové

Zlínští junioři zakončili sérii čtyř domácích zápasů porážkou. Proti Hradci Králové sice vedli 1:0 a posléze i 3:1, ovšem hosté zabrali a čtyřmi góly skóre otočili. Na ztrátu vedení mladí Berani už nedokázali zareagovat, a z duelu proto odešli bez bodů. Útočník Vojtěch Dobiáš zaznamenal dva góly a přihrávku. Příští víkend vyráží junioři na západ Čech, kde vyzvou hokejisty Plzně a Karlových Varů.
22.kolo, so 23.11.2019, PSG aréna
Zlín
Hr.Králové
3:5
(1:0, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 19. Holík (Fajkus, Dobiáš), 29. Dobiáš (Holík), 34. Dobiáš (Luža) – 26. Síla (Poppel, Morong), 36. Poppel, 38. Síla (Tecl), 44. Síla (Tecl, T. Pinkas), 52. Morong (Lukačka, Pěnčík). Rozhodčí: Maršálek – Bryška, Kleprlík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 35:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:5.

Šarman – Janošek, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Riedl – Chludil, Sebera, Weintritt, Frömel, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář.

Tichý – Váchal, M. Pinkas, Voňka, Naar, Pěnčík – Lukačka, Ďuriš, T. Pinkas, Moravec, Síla, Pajer, Lang, Janda, Šedivý, Morong, Tecl, Poppel.

Aktivní hokej s nasazením a šancemi – tak se prezentovaly oba celky v první třetině utkání. Hokejisté Hradce byli v útočném pásmu o něco nebezpečnější, avšak ani Ďuriš, ani Janda nedokázali ve velkých příležitostech prostřelit brankáře Šarmana. A když už se to Jandovi povedlo, tak zlínskému gólmanovi pomohla horní tyč. První gól zápasu tak vstřelil domácí Karel Holík, který se v přesilovce cpal spolu s dalšími spoluhráči důrazně do brankoviště a doslova dotlačil puk až za čáru.

Druhá třetina byla gólově mnohem bohatší, brankáři vytahovali ze svých sítí celkem pět puku. Jako první se prosadil Hradec, jmenovitě Vojtěch Síla, který stál na konci rychlé akce po vhazování v útočném pásmu. Berany vrátil zpět do vedení Vojtěch Dobiáš, a to gólem ve vlastním oslabení. Aktivní útočník využil drobného zaváhání brankáře Tichého, sjel si pro volný puk před brankou a zasunul jej podél tyče za čáru.

Brzy nato šli Zlínští dokonce do dvoubrankového vedení. Opět se trefil Vojtěch Dobiáš, který tentokrát střelou na lapačku využil přečíslení dva na jednoho. Hosté však nic nezabalili. Naopak ještě přidali na aktivitě a do přestávky stačili srovnat. Nejprve Petr Poppel překonal z levé strany brankáře Šarmana. O dvě a půl minuty později ho následoval Vojtěch Síla, který zakončil svůj samostatný únik povedenou kličkou do strany a střelou pod horní tyč. Po čtyřiceti minutách tak byl stav vyrovnaný 3:3.

V závěrečné třetině hosté dokonali obrat skóre, který započali už před přestávkou. Vojtěch Síla ukázal důraz na brankovišti, a přestože Šarman podržel spoluhráče dvěma zákroky na čáře, hradecký útočník nakonec dotlačil puk kolem tyčky do sítě a dovršil svůj hattrick. V polovině třetiny pak Matěj Morong rychlým zasunutím zpoza branky mezi betony přidal pátý gól a definitivně rozhodl o tom, že si Hradec odveze ze Zlína tři body. Domácím hokejistům nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Poznali jsme, jak kvalitní mužstvo Hradec má. I když jsme vedli 3:1, bylo cítit, že mají v ofenzivě velkou sílu. A postupem zápasu to potvrdili. Kdyby tam bylo z naší strany více obětavosti nebo herní disciplíny, tak bychom možná byli schopni udržet těsný výsledek až do posledních chvil. I když jsme to v závěru zkusili bez brankáře, bylo znát, že výkonnostní rozdíl mezi námi a Hradcem je velký. Na konci nás k ničemu nepustili.