Junioři zničili Kladno, nasázeli mu devět gólů

Juniořo si po třech prohrách konečně připsali výhru. Proti Rytířům se dostali do vedení hned v první minutě, to poté postupně navyšovali, až na světelné tabuli svítil výsledek 9:0. K výhře dost pomohli hlavně Sebastian Fajkus a Vojtěch Dobiáš, ti se postarali o čtyři zlínské góly. Výborný výkon zaznamenal také Michal Kořenék, který si připsal první čisté konto v sezoně.
28.kolo, st 18.12.2019, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Kladno
9:0
(2:0, 5:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Fajkus (Dobiáš), 20. Weintritt (Pavlas, Kozubík), 21. Dobiáš (Fajkus), 28. Fajkus (Dobiáš, Sebera), 29. Weintritt (Mikulík), 32. Bednařík (Pavlas, Hrazdira), 35. Dobiáš (Fajkus), 59. Luža (Talafa), 60. Hrazdira (Holík, Podešva). Rozhodčí: Obadal – Otáhal, Smetková. Vyloučení: 5:5, navíc Sebera (ZLN) 10 min OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 48:34. Průběh utkání: 9:0.

Kořének – Janošek, Riedl, Holík, Talafa, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Frömel.

Novotný (29. Burda) – Strnad, Robovský, Staněk, Šmatlák, Flachs, Zíka, Funk, Volráb – Klíma, Šimek, Hašek, Sachr, Urban, Rendla, Jelínek, Čermák, Chrenka.

Do utkání měli mnohem lepší vstup domácí hokejisté, kteří se hned v první minutě dostali do vedení. Po pěkné kombinaci se po přihrávce Vojtěcha Dobiáše trefil do sítě Sebastian Fajkus. Kladno se poté zbytek třetiny tlačilo za vyrovnáním, ale vytoužený gól nedokázalo nalézt. Naopak v závěru první dvacetiminutovky inkasovalo podruhé. Petr Pavlas naznačil střelu, ale puk poslal ještě na Filipa Weintritta, který od levé tyče zametl puk do sítě. To pravé žlutomodré peklo však mělo teprve přijít.

Mladí Berani si totiž ve druhém dějství dělali co chtěli a v konečném součtu přidali další pět branek. Hned na začátku periody se po vyhraném vhazování přesně ke vzdálenější tyči trefil Vojtěch Dobiáš. Další gól poté přidal Sebastian Fajkus, který si pěkně vymíchal Luboše Novotného, takže pak zakončil do prázdné klece. Další gól si připsal na své konto Filip Weintritt, který vyhnal z brány Novotného, za kterého naskočil Maxmilián Burda. Ani ten ale zlínskou kanonádu nezastavil.

Nový muž s maskou si sice připsal několik pěkných zákroků, ale nakonec také brzo kapituloval. Střelu Pavlase totiž vyrazil jen před sebe, takže proti dorážce Kryštofa Bednaříka nemohl nic dělat. No a poslední gól druhé části vsítil Vojtěch Dobiáš, takže Berani měli už třetího dvougólového střelce. Ten se po přihrávce Fajkuse trefil mezi nohy přesouvajícího Burdy. Zlín tak vedl 7:0, takže se třetí třetina měla víceméně dohrávat.

A tomu tak víceméně bylo. Další branku jsme dlouho neviděli, i když oba týmy byly celkem nebezpečné, ale ani dvě přesilové hry na obou stranách jim ke skórování nepomohli. Avšak v závěru zápasu se nakonec ještě trefili Berani, kteří v rozmezí dvou minut upravili ze 7:0 na konečných 9:0. Mezi střelce se zapsal také Dominik Luža, který tečoval nahození Tadeáše Talafy do protipohybu Burdy. Poslední branku utkání zaznamenal tři sekundy před koncem Richard Hrazdira, který po zisku puku překvapil nepozorného kladenského brankáře. Ševci tak ukončili šňůru tří proher v řadě a připisují si cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Po dlouhé době to byl zápas, který nám opravdu vyšel, začalo to hned prvním gólem. Dnes jsme díky dobrému pohybu rychle zlomili kladenský odpor, což znamenalo tři body.