Junioři nadělili Jihlavě debakl a vyhráli potřetí v řadě

Junioři se konečně dostali do formy, ale k play off už nejspíše nepomůže ani dnešní jasná výhra. Zpočátku byl dnešní duel velmi vyrovnaný. Mladí Berani o své výhře rozhodli v druhé polovině první třetiny, kde se trefili rovnou třikrát, dvakrát navíc skórovali během jediného oslabení. Dukla už se poté nezmohla na odpor, takže na kostce nakonec svítil výsledek 8:2.
35.kolo, pá 17.1.2020, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Jihlava
8:2
(4:1, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 3. Lekeš (Handl, Chludil), 15. Fajkus (Dobiáš), 16. Kozubík (Luža), 16. Lekeš (Holík, Chludil), 29. Chludil (Pavlas, Kozubík), 45. Pavlas (Chludil, Weintritt), 50. Dobiáš (Sebera, Holík), 56. Handl (Janošek, Lekeš) – 3. Čermák (Juda, Gergel), 22. Kardoš (Pětník). Rozhodčí: Kašík – Blažek, Kučera. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 102. Střely na branku: 36:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 8:2.

Kořének – Janošek, Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Chludil.

Chaloupek – Piskač, Vranka, Grauer, Rašín, Smolko, Trávník – Brož, Pětník, Krajíček, Kardoš, Gergel, Juda, Čermák, Doležal, Barák.

Zápas začal ve velmi rychlém tempu, na první branku jsme tak nemuseli dlouho čekat. Dan Handl vypálil z pravého kruhu. Před bránou byl dobře postavený David Lekeš, který puk tečoval za zadá brankáře Ondřeje Chaloupka. Zlín ale vedení dlouho neudržel, ještě ve stejné minutě bylo vyrovnáno. Patrik Čermák dostal příliš mnoho prostoru v mezikruží, odkud tak dokázal překonat Michala Kořénka střelou nad jeho vyrážečku. Pak už ale bylo vše v režii Zlína.

Ve dvanácté minutě sice trestuhodně neproměnil Matěj Sebera trestné střílení, ale vzápětí šli domácí do oslabení, ve kterém skórovali rovnou dvakrát. Špatnou přihrávku jihlavského hráče vystihl Vojtěch Dobiáš, který okamžitě vyslal do úniku Sebastiana Fajkuse, který si Chaloupku položil a zakončil do odkryté klece. Za chvíli se prosadil také David Kozubík, který po přihrávce Dominika Luži poslal kotouč přímo do pravé šibenice.

Hrůzostrašná přesilovky Dukly byla sice minulostí, ale hosté inkasovali za vyrovnaného počtu hráčů počtvrté. Nahození Karla Holíka vyrazil Chaloupka jen k Davidu Lekešovi, který úspěšně dorážel. Tyto dvě minuty prakticky rozhodli o vítězi, protože Berani už pak průběh zápasu kontrolovali.

Hosté ještě vykřesali malou naději na body na začátku druhé periody, kdy snížili na rozdíl dvou branek. Jindřich Kardoš využil únik nechytatelnou střelou. To ale byl poslední gól, na který se Jihlava zmohla. Zlín se však po této brance delší dobu trápil, protože ve druhém dějství skóroval jen jednou. Lukáš Chludil si ve 29. minutě se soupeřícím brankářem doslova pohrál a nedal mu šanci k zákroku. Na další puky v síti jsme museli čekat až do závěrečné části.

Ta mnohem lépe vyšla ševcům, kteří v ní přidali další tři branky, takže nedovolili žádné drama. Mezi střelce se zapsal také obránce Petr Pavlas, který tvrdou ránou dostal puk do sítě. O pět minut později se prosadil také zlínský kapitán Vojtěch Dobiáš, který rychlou střelou překonal přesouvajícího Chaloupku. No a na konečných 8:2 upravoval Dan Handl, který mířil přesně k tyči po přihrávce Jáchyma Janoška. Mladí Berani tak vyhráli třetí zápas v řadě a čtvrté utkání z posledních pěti.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kristek (PSG Berani Zlín): Rozhodla první třetina, kdy jsme vstřelili dva góly v oslabení, a jeden ihned po konci početní nevýhody. Utkání se potom podle toho odvíjelo. Odskočili jsme, kluci se uklidnili a zaslouženě vyhráli.