Junioři v posledním domácím zápase základní části prohráli s Kometou + FOTO

Junioři poslední zápas základní části na svém ledě nezvládli. Po první třetině s Kometou sice platil vyrovnaný stav, vyrovnané to bylo i ve druhé části, která skončila 2:3 ve prospěch hostů. Poslední periodu však už mnohem lépe zvládlo Brno, které si třemi góly zajistilo plný bodový zisk.
36.kolo, so 18.1.2020, PSG aréna
Zlín
Kometa Brno
2:6
(0:0, 2:3, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Fajkus (Jaroněk), 38. Weintritt (Chludil, Pavlas) – 22. Kowalczyk (Indrák, Malý), 26. Svoboda (Dufek, D. Vašíček), 35. Malý (D. Vašíček, Kowalczyk), 48. D. Vašíček (Kowalczyk), 53. Furch (Bartes, Krška), 56. Svoboda (D. Vašíček, Dufek). Rozhodčí: Kubičík – Bryška, Blažek. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:4. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 41:50. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:6.

Šarman – Janošek, Riedl, Holík, Jaroněk, Bednařík, Mikulík, Pavlas – Handl, Sebera, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Chludil

Kubík – Holemý, Furch, P. Vašíček, Studený, Kowalczyk – Žák, Indrák, Snášel, Bartes, Svoboda, Dufek, Krška, Malý, D. Vašíček, Pigl

První třetina byla v porovnání se zbytkem zápasu hodně opatrná. Oba týmy se soustředily hlavně na bránění, gólmani navíc podávali stoprocentní výkony, takže jsme se gólu nedočkali. Ani jeden celek také nevyužil početní výhodu, takže se do druhé dvacetiminutovky šlo za bezbrankového stavu.

V druhém dějství jsme na branku nemuseli dlouho čekat, protože po necelé minutě a půl se prosadila Kometa. Svůj tým poslal do vedení kapitán Daniel Kowalczyk, který sice z dálky mířil jen do tyčky, ale puk se od ní odrazil do sítě. Zlín však našel docela rychlou odpověď, navíc skóroval zase v oslabení. Sebastian Fajkus se s pukem prosmýkl brněnské defenzivě, a tvrdou ránou překonal Jakuba Kubíka.

Pak už se ale ujala slova Kometa, které byla zbytek třetiny lepší, takže získala zasloužený dvoubrankový náskok. Nejprve si rychle vrátila vedení zásluhou Matěje Svobody, který se po přihrávce trefil do odkryté brány, protože se Dominik Šarman nestihl přesunout. Hosté pak dokázali zužitkovat dvojnásobnou početní převahu, a to když si Šarman chybně vyjel proti Dominicku Vašíčkovi, ale ten místo střely přihrával, takže Jakub Malý se bez problémů trefil do prázdné klece.

Brno se do třetí třetiny chtělo udržet dvoubrankové vedení, ale to se mu nepovedlo. Berani už delší dobu tlačili na Kubíka, až ho nakonec po krásné individuální akci překonal Filip Weintritt, který zakončil přesně do levého horního rohu brněnské klece. Kubík však chytal velmi dobře, hlavně díky němu držela Kometa po druhém dějství těsné vedení.

Poslední perioda už patřila jenom Kometě, která soupeře k ničemu nepustila, navíc sama přidala tři góly, takže si zajistila výhru. Čtvrtý brněnský gól vsítil Dominick Vašíček, který po dobré kombinaci přesně vystřelil. Pak se prosadil také Dominik Furch, který po vyhraném vhazování tvrdě vypálil do zlínské sítě. Poslední gól zápasu vstřelili hosté také z přesilovky, takže nakonec využili čtyři početní převahy. Brno si v útoku opět velmi dobře přihrávalo, Šarman tak vůbec nevěděl, kde má být, takže na střelu Matěje Svobody nemohl reagovat. Kometa tak ukončila zlínskou třízápasovou šňůru výher.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Kristek (PSG Berani Zlín): Dvě třetiny se hrálo vyrovnané utkání. Asi nakonec rozhodla naše nedisciplinovanost, měli jsme docela hodně vyloučeným. Oni potom odskočili a za třetí třetinu si zasloužila Kometa vyhrát.

Fotogalerie