Dorostenci porazili i Olomouc a stále nenašli přemožitele

Dorost zvítězil i ve čtvrtém utkání sezony. Zápas s Olomoucí od začátku kontroval, po první části vedl 2:1. Hosté sice dokázali snížit, ale Berani si velmi rychle vrátili dvoubrankový náskok, který už nepustili. Gólem do prázdné brány podtrhl vítězství nejproduktivnější hráč Zlína Lukáš Chludil.
4.kolo, so 21.9.2019, PSG aréna
Zlín
Olomouc
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Hoferek (Mojžíš), 13. Laciga (Chludil), 30. Chludil (Burian, Laciga), 59. Chludil – 24. Stratil (Přecechtěl). Rozhodčí: Čech – Bryška, Poláček. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 118. Střely na branku: 41:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Hamrla – Nábělek, Sýkora, Burian, Žižka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Tomeček, T. Ševčík. Mojžíš, Heš, Laciga, Frömel, Jecho, Lavička.

Hořejší – Nesvadba, Přecechtěl, Mudrák, Stratil, Pekr, Radová, Holcman, Radová, Š. Přidal – Havel, Zelinka, L. Přidal, Lajoš, Macháč, Fasner, P. Ševčík, Prísažný, Ruda.

Mladí Berani na nic nečekali a hned po třech minutách hry začali potvrzovat roli favorita. O první gól se postaral Jan Hoferek, který se přesně trefil v mezikruží. O deset minut později už to bylo o dva góly, Adam Laciga z velkého úhlu se štěstím prostřelil brankáře Filipa Hořejšího. Poté už se toho moc nestalo a ševci tak odcházeli do šaten za dvoubrankového vedení.

Dvougólový náskok vydržel deset minut, Olomouc se poprvé a naposled v zápase prosadila. O jediný gól kohoutů se postaral David Stratil, který nedal Patriku Hamrlovi šanci střelou pod horní tyč. Zlín se ale nehodlal smířit s tím, že povede o jedinou branku, a tak si docela rychle vzal jistější náskok zpět. O ten se zasloužil Lukáš Chludil, který skvěle zapracoval před brankou Olomouce a prosadil se z dorážky.

Do třetí třetiny tak domácí nastupovali za dvoubrankového náskoku, který už dokázali udržet. V samotném závěru pak vedení ještě navýšili, nejproduktivnější hráč Beranů Lukáš Chludil trefil přes celou ledovou plochu prázdnou klec, připsal si tedy třetí bod v zápase. Zlínští dorostenci jsou tak i po čtvrtém zápase stoprocentní a s přehledem vévodí skupině Východ.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Určitě jsme rádi za další vítězství, každého si ceníme, jako kdyby bylo první. Dnešní utkání bylo ubojované, narazili jsme na těžkého soupeře, který hraje urputný hokej. Byl to jeden z těch těžších zápasů, kdy soupeřící hráči byli opravdu hodně silní a jsem rád za to, že jsme to zvládli. Teď si dva dny odpočineme a musíme nabrat síly na další fázi soutěže. Poděkování určitě patří hráčům a těšíme se na další zápas.