Dorostenci zaváhali s Třincem, nevstřelili mu ani jeden gól

Dorostenci sice porazili Havířov, ale na druhý slezský tým nestačili. Oceláři utkání víceménně kontrovali, v každé třetině se jedenkrát prosadili, díky čemuž nakonec slaví hladké vítězství 3:0. Zlín tak nestačil na další tým, kterému v prvním vzájemném zápase nadělil dvouciferný počet gólů.
12.kolo, so 19.10.2019, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
0:3
(0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. Hykl (Hrůzek, Hlávka), 38. Wawrzkiewicz (Andrle), 43. Petrovský (Kozlík, Hrůzek). Rozhodčí: Blaha – Poláček, Kociňák. Vyloučení: 7:9, navíc Jánoš (TRI) 10 min OT. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 31:29. Průběh utkání: 0:3.

Synek – Nábělek, Sýkora, Burian, Čapka, Hoferek, Kráčalík – Chludil, Broža, Tomeček, Ševčík, Matúšů, Mojžíš, Laciga, Ramert, Frömel, Jecho, Lavička

Halouzka – Mošnička, Hykl, Andrle, Pospíšil, Ročák, Bujak, Hrůzek – Šutý, Šotkovský, Petrovský, Jánoš, Tomiczek, Przybyla, Wawrzkiewicz, Hláva, Pánek, Kozlík, Procházka

Úvodní minuty zápasu patřily domácím hráčům. Aktivní hra jim však gólovou příležitost nepřinesla, nepomohla k tomu ani přesilová hra v polovině třetiny. Naopak hosté svoji první početní převahu využili dokonale. Od modré čáry napřáhl Ondřej Hykl a střelou do horního rohu nedal zlínskému brankáři šanci.

Druhé dějství výrazně ovlivnily přesilové hry. V převaze čtyři na tři se ve velké příležitosti ocitl Jecho, v mezikruží ale minul skákavý kotouč. Další přesilová hra Zlína přinesla dvě šance hostů, v jednom případě domácím vypomohla tyč brány Synka. Ten v polovině zápasu sledoval nevydařené přečíslení tři na jednoho, neuchytila se ani střela Jecha.

Klíčový moment přišel následně. Zlínští hokejisté neustáli přesilovou hru pět na tři, v největší šanci Laciga nedokázal doklepnout kotouč do prázdné branky. Chvíli poté měli početní výhodu hosté, kteří udeřili tři vteřiny před jejím uplynutím. Zásluhu na tom měl David Wawrzkiewicz. V závěru třetiny domácí podržel vynikající Synek.

Zatímco Berani nevyužívali šance, Třinec své proměňoval. Ve třiačtyřicáté minutě se po velkém tlaku prosadil Servác Petrovský a víceméně rozhodl o vítězi. Další průběh zápasu se nesl v nervózním duchu, do menší potyčky se dostal Burian s Hrůzkem. Třinečtí si náskok již hlídali a soupeře drželi daleko od vlastní brány. I přes nevydařený zápas je Zlín na třetím místě, jeho sobotní soupeř je na páté příčce.

Ohlasy trenérů

Tomáš Jankovič (PSG Berani Zlín): Bylo to těžké utkání. Třinec do toho v první třetině vletěl, měl větší nasazení. Bylo to vyrovnané. Myslím, že rozhodly přesilové hry. Odehráli jsme velmi slušný zápas, hráče jsem za výkon pochválil. To, že nevyšlo, se stane. Ponaučíme se z toho, půjdeme dál. Soutěž je dlouhá a jeden duel nic nezmění.