Mladší dorost ztratil zápas v poslední třetině, nakonec si veze bod

V 17. kole extraligy mladšího dorostu zavítali Ševci do Olomouce. Zápas měli velmi slibně rozehraný. Zásluhou Procházky, Gaga a Tomeška vedli do 41. minuty 3:0. Ovšem poté přišla smršť olomouckých gólů a domácí dokázali v poslední třetině zápas srovnat. Nakonec došlo až na nájezdy, kde Olomouc zápas dovedla do vítězného konce.
17.kolo, ne 25.11.2012, Zimní stadion Olomouc
Olomouc
Zlín
4:3sn
(0:1, 0:2, 3:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. Spurný (Zabloudil M., Štefka), 51. Malý (Klvaňa), 58. Štefka (Škoda), rozh. náj. Kuba – 9. Procházka (Peška), 28. Gago (Stiksa, Peška), 38. Tomešek (Peška). Rozhodčí: Cik – Novotný, Vožda Vyloučení: 7:7 Využití: 1:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 118 Střely na branku: 29:50. Průběh utkání: 0:3, 3:3.

Pospíšil – Škoda, Beutl, Spurný, Piska, Klvaňa, Kolařík – Holibka, Heža J., Malý – Horák J., Holiš – Štefka, Kuba, Zabloudil M. – Husták, Zabloudil Z.

Barvík – Gabrhelík, Váňa, Mikulec, Tomešek, Martínek, Fridrich, Schmied, Gazda, Procházka – Kolařík, Werbik, Gago, Peška, Stiksa, Dlabaja, Karafiát, Kotek, Rezek.

Do vedení mohla již po dvou minutách od začátku úvodního dějství jít olomoucká Mora, ale teč Jakuba Heži za Adamem Barvíkem neskončila. V sedmé minutě měli výhodu první přesilové hry utkání zlínští mladíci. Nejprve Berani nastřelili tyč Pospíšilovy svatyně, avšak další důrazná střela z hole Petra Procházky už v olomoucké síti skončila.

Ve zbytku první části se i nadále hosté drželi před Pospíšilem a vytvářeli si řadu šancí. V dobrých příležitostech se ocitli Knotek nebo Werbik, domácí brankář však zabránil Zlínu vstřelit druhou branku, a tak hlavně díky němu šli Kohouti do kabin pouze s jednogólovým deficitem.

I po nástupu do druhé třetiny byli lepším týmem hostující Berani, kteří kroužili v pásmu Hanáků jako supi a nedali domácí defenzívě vydechnout. To také vyústilo v druhou trefu zlínského mužstva, když Filip Stiksa našel před Pospíšilovou klecí osamoceného Michala Gaga, který bekhendovou střelou mezi betony domácího brankáře vytvořil svému týmu dvoubrankový náskok.

Zahrozila však i domácí Mora. V přesilovce Kohoutů nastřelil břevno Barvíkovy branky Jakub Kolařík, za chvíli za Barvíkova záda málem proklouzla střela Štefky. Další branku utkání však vstřelili znovu Zlínští, a tentokrát dokonce v oslabení, když přečíslení dva na jednoho využil Jakub Tomešek.

Do třetí části však vstoupili lépe domácí, kteří zásluhou Lukáše Spurného snížili na 1:3. Poté dvakrát nebezpečně zahrozili hosté, ale gól vstřelili znovu domácí, a to zásluhou Tomáše Malého, který s pomocí brusle jednoho z hostujících beků dopravil puk za čáru.

Zlín ale nechtěl dopustit, aby na olomouckém ledě svůj náskok ztratil, a chtěl přidat další branku, proti však byl výborný brankář Pospíšil. Mora tak mohla dokonat své veledílo. V oslabení unikl Jan Štefka a dvě minuty před koncem srovnal na 3:3.

Utkání tak šlo do prodloužení, kde ale ani jeden z týmů své šance neproměnil. Zápas tedy musel vyvrcholit samostatnými nájezdy, ve kterých si díky rozhodující trefě Miroslava Kuby připsala bonusový bod domácí Mora.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Utkání jsme nezačali dobře, působili jsme ustrašeným dojmem. Od poloviny utkání se ale naše hra zlepšila, přidali jsme na aktivitě a v závěru jsme se štěstím vyrovnali. Dva body za výhru po nájezdech jsme si za naši bojovnost zasloužili. Klukům jsme po druhé třetině řekli, že šance jsou, akorát je musíme proměňovat, šance vyrovnat je totiž vždycky. Hráči si to vzali k srdci a nakonec jsme si ze zápasu odnesli dva body.

Radek Pšurný (PSG Zlín): My jsme si to utkání prohráli vyloženě sami. Neproměňovali jsme vyložené šance a individuální chyby v obraně nás stály tři body. Myslím si, že zápas byl po dobu dvou třetin jednoznačně v naší režii, ve třetí části jsme přestali hrát, čehož soupeř využil a nakonec nás porazil na nájezdy.

×
Dnes v 16:00 | Muži
SC Marimex Kolín
RI OKNA Berani Zlín
×
Dnes v 12:30 | Jun.
Berani Zlín
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 15:15 | JunB
Rytíři Kladno
RI OKNA Berani Zlín