Mladší dorost nadělil Havířovu desítku

Ve 27. kole zavítal mladší dorost Zlína na led osmého Havířova. Ševci si utkání absolutně podmanili. Do vedení šli již po půl minutě hry, a jak dobře začali, tak i dobře pokračovali. První třetina skončila 4:0 ve prospěch Beranů. V druhé části zápasu padlo po góle na každé straně, ale ve třetí třetině Ševci opět pálili ostrými. Nastříleli pět branek a dali konečnému skóre podobu 10:1.
27.kolo, ne 27.1.2013, K&K PNEU Aréna Havířov
Havířov
Zlín
1:10
(0:4, 1:1, 0:5)

Branky a nahrávky: 25. Kurovský (Wróbel) - 1. Strmiska (Werbik, Rezek), 11. Kotek (Gabrhelík), 18. Strmiska (Váňa, Werbik), 19. Kolařík (Stiksa, Schmied), 22. Rezek (Werbik), 45. Kotek (Karafiát, Dlabaja), 46. Werbik (Martínek), 55. Váňa (pen.), 56. Kolařík (Peška, Stiksa), 57. Gabrhelík (Karafiát) Rozhodčí: Polášek - Bartek, Carbol Vyloučení: 6:3 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Diváci: 112 Střely na branku: 24:48 Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:10

Vacula (Šimeček) - Trombík, Šteffko, Kalus, Kiss, Dudek - Stružík, Polak, Pacoň, Lenomár, Holeš, Mrowiec, Kurovský, Wróbel, Honsa, Sojka

Barvík (Ling) - Gabrhelík, Váňa, Jenáček, Babčuk, Martínek, Fridrich, Schmied - Kolařík, Werbik, Mikulec, Peška, Stiksa, Strmiska, Karafiát, Dlabaja, Kotek, Rezek

Zlín ihned od začátku utkání ukazoval, že je favoritem utkání po právu. Již ve 34 sekundě se podařilo Petru Strmiskovi zorientovat v předbrankovém prostoru a odražený puk dorazil za Vaculu – 0:1. Nadále se hosté tlačili do šancí a AZ musel řešit některé situace pouze vyhozením, někdy musel zasáhnout Vacula, tak jako proti rychlé střele Werbika. V 11. minutě udeřil Zlín podruhé, Gabrhelík nastřelil puk na Vaculu, který jej vyrazil před sebe a dojíždějící Patrik Kotekse trefil z druhé vlny – 0:2.

Ve 12. minutě přišla první velká šance Havířova, když Polak trefil v situaci dva na jednoho pouze tyčku! Zlín dokázal využívat přesilové hry, což potvrdil v 18. minutě. Váňa vystřelil směrem na Vaculu a puk se odrazil od chrániče Petra Strmisky za záda bezmocného Vaculy – 0:3.

Za necelou minutu později se uvolnil Michal Kolařík celé havířovské obraně a zavěsil pod horní tyčku – 0:4. V další početní výhodě mělo PSG i velké štěstí. Ve 22. minutě se odrazil puk od zadního mantinelu přesně k tyčce před Vaculu a Václav Rezek měl jednoduchou práci, když puk pouze doklepnul – 0:5. Ve 25. minutě se mohli poprvé a naposledy radovat domácí. Wróbel nahrál do jízdy Danielu Kurovskému, který pouze nastavil hokejku a usměrnil puk někde mezi betony Barvíka – 1:5.

Ve 27. minutě musel v dalším oslabení řešit několik tvrdých pokusů od modré čáry Vacula, ale jeho betony tentokráte zaúřadovaly. O dvě minuty později se vracel z trestné lavice Kalus, obrana Zlína byla nepozorná a Kalus jel sám na Barvíka, ale ztroskotal na dobře se přesunujícím brankáři Barvíkovi. AZ se i nadále nedala upřít snaha bojovat, ale opět to bylo zlínské PSG, které bodovalo. Ve 45. minutě poslal Karafiát puk na dobře postaveného Patrika Kotka, který puk jen lehce usměrnil mezi betony Vaculy – 1:6.

Neuběhlo ani půl minuty a Zlín se pět prosadil. Nicolas Werbík navýšil už tak vysoké skóre – 1:7. Havířovská pasáž přišla v rozmezí 47. – 54. minutě. Mrowiec nahrál volnému Lenomárovi před branku, ale ten trefil pouze brankáře Barvíka.

Kurovský i Mrowiec se dokonce dostali do samostatného úniku, ale ani jeden ze jmenovaných neuspěl! Když poslal po křížné přihrávce puk Polak pouze do Barvíka, bylo jasné, že už další šance přijít nemusí. Vše se také potvrdilo.

V 55. minutě využil trestné střílení Vladimír Váňa a za minutu po něm prostřelil Vaculu i Michal Kolařík - 1:9. V 57. minutě dokonal zkázu Havířovských Ondřej Gabrhelík, kterému se podařilo zaokrouhlit výsledek na konečných 10:1 pro Zlín.