Mladší dorost nedokázal vstřelit branku

V předposledním kole ELIOD extraligy mladšího dorostu zajízděli mladí Berani na led Olomouce. Svého soupeře dokázali jednoznačně přestřílet v poměru 41:19. Brankář Olomouce byl největším hrdinou utkání a žádný ze žlutomodrých střelců si na něj nepřišel. V posledním utkání se Ševci střetnou na domácím ledě s Havířovem, budou bojovat na dálku s Vítkovicemi a Třincem o postup na MČR.
35.kolo, ne 17.3.2013
Olomouc
Zlín
3:0
(0:0, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 46. Horák (Podlaha, Galvas), 52. Krejčiřík (Kuba), 59. Štefka. Rozhodčí: Kika – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 78. Střely na branku: 19:41. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

Pospíšil T. – Klvaňa, Galvas, Müller, Beutl, Škoda, Piska, Kolovrátník – Šoustal T., Štefka, Zabloudil Z. – Malý, Holibka, Heža J. – Krejčiřík, Kuba, Zabloudil M. – Horák J., Urban, Podlaha

Ling – Gabrhelík, Váňa, Babčuk, Martínek, Fridrich, Gazda, Procházka – Kolařík, Werbik, Mikulec, Tomešek, Gago, Peška, Stiksa, Strmiska, Dlabaja, Kotek, Kuncek, Rezek

Úvodní dějství zápasu toho mnoho nepřineslo, nabídlo pouze dvě zajímavé minuty, v nichž oba celky dokázaly nebezpečně zahrozit. V polovině třetiny Gago vybojoval kotouč za domácí klecí, poté ho předložil do pozice mezi kruhy Kuncekovi, který měl šanci otevřít gólový účet duelu. Jeho střela však nepronikla do olomoucké branky.

O chvíli později mohli v přečíslení dvou proti jednomu skórovat Hanáci. Urban v něm předložil kotouč Horákovi, jehož ale výborně vychytal Ling.

V prostřední části si zlínští hokejisté dokázali vytvořit mnohem více vyloženějších šancí než jejich protivník, přesto i tato dvacetiminutovka gól nepřinesla. Neujala se tak třeba povedená hostující souhra při hře čtyř proti čtyřem, kdy Stiks u brankoviště mohl doklepnout kotouč do odkryté klece, ale tu nakonec netrefil.

O střetnutí nakonec rozhodla až závěrečná třetina. V ní sice začali Ševci náporem, branku však dokázali vstřelit domácí. Podlahovu střelu z pravé strany odrazil Ling jen kousek před sebe, odkud puk nasměroval mezi tři tyče Jiří Horák. O pár minut později Mora vedla o dvě trefy, ze samostatného nájezdu překonal zlínského brankáře Vojtěch Krejčiřík.

Definitivní gólovou tečku za utkáním udělal chvíli před koncem střelou do prázdné brány Jan Štefka. Olomouc zvítězila nad Zlínem 3:0.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Po většinu utkání byl soupeř lepší. O výsledku zápasu ale rozhodla slušná defenziva, výborný brankář a hbitost v koncovce v posledních deseti minutách. Měli jsme také trochu štěstí, ale to k hokeji patří.

Radek Pšurný (PSG Zlín): Padesát minut jsme byli jednoznačně lepší, ale nakonec jsme se porazili sami. Nedokázali jsme proměnit nejvyloženější šance. Kvůli tomu, že jsme nemohli dát dlouho gól, jsme byli čím dál více frustrovaní, a už nám to tedy moc nešlo.