Junioři během jedné minuty ztratili vedení a padli se Slavií

Juniory po desetidenní přestávce čekala dohrávka prvního kola proti Slavii Praha. V té jsme na úvodní branku museli čekat celou třetinu, až poté se do vedení dostali Berani, kteří navíc působili aktivnějším dojmem. Vedení však navýšit nedokázali, čehož Pražané dokonale využili. Během 43. minuty utkání totiž nasázeli dva rychlé góly, díky čemuž šli zničehonic do vedení. Na to ševci už nedokázali zareagovat, takže jsou pátý zápas za sebou bez bodu.
1.kolo, út 12.10.2021, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Slavia
1:2
(0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Nábělek (Chludil) – 43. Strnad (Matuška, Hrdlička), 43. Štrombach (Míšek). Rozhodčí: Hlinka – Tichý, Baxa. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 41:23. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.

Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Riedl, Kráčalík – Ramert, Martinec, Horský, Masař, L. Heš, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Kluch, Klatt, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Borodenko, Hofmann, Labuzík, Tichý, Novák, Kvasnička, Jokl

Junioři se v dohrávce prvního kola nepředvedli zrovna ve skvělém světle, kdy dostali od Slavie dvě rychlé branky, kvůli kterým přišli o tři body. Prohra to byla ale nezasloužená, mladí Berani totiž v podstatě celou hru určovali tempo zápasu a nedávali jejich soupeři moc šancí.

O první branku utkání se postaral po pouhé půlminutě od začátku druhé dvacetiminutovky Patrik Nábělek, který tak otevřel skóre zápasu. Díky jeho velice pohotovým reakcím a přehledu ve hře zakončil z bezprostřední blízkosti, čímž nedal soupeřově brankáři nejmenší šanci. – 1:0.

Na začátku poslední třetiny ale přišla během pouhých jedenácti vteřin katastrofa pro Tobiáše Synka v podobě dvou gólů, o které se postupně postarali Lukáš Strnad a Filip Štrombach. Ti se tak postarali o bleskurychlý obrat. Berani sice zkoušeli dotáhnout těsné manko, v závěru třetího dějství dokonce hráli šest na čtyři po faulu Jakuba Hrdličky a odvolání brankáře, ale Michal Pittr společně se svými obránci velký tlak ustál a hosté si tedy domů odváží plný bodový zisk.