Junioři v další přestřelce nestačili na Pardubice

Junioři po včerejším cenném skalpu Hradce Králové čekal nedaleký soupeř v podobě Pardubic. Proti tomuto soupeři sice po první části drželi jednobrankové vedení, ale Dynamo následně předvedlo obrat a vzápětí odskočilo do dvoubrankového vedení. Ševci sice ještě dokázali najít snížení, ale na vyrovnání nedosáhli a nakonec padli 3:6.
6.kolo, so 25.9.2021, Zimní stadion Luďka Čajky
Zlín
Pardubice
3:6
(2:1, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 4. Frömel (Chludil, Luža), 17. Chludil (Luža, Ramert), 41. Luža (Talafa, Chludil) – 11. Lichtag (Rouha, Costa), 23. Costa (Rouha), 28. Costa (Rouha, Lichtag), 32. Herčík (Kaplan, Chabada), 50. Formánek (Kaplan, Tvrdík), 58. Rouha (Lichtag, Kubíček). Rozhodčí: Vaněk – Gebauer, Peluha. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 176. Střely na branku: 31:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:6.

Synek (28. Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík, Talafa, Riedl, Kráčalík – Ramert, Tomeček, Handl, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Laciga

Borovička – Kubíček, Nedelka, Tvrdík, Chabada, Koudelka, Kaštánek – Štetka, Pavlata, Lichtag, Rouha, Costa, Herčík, Paleček, Kloz, Šťastný, Kaplan, Formánek.

Ševci měli mnohem lepší nástup do utkání, díky čemuž velmi rychle zvonila tyčka za zády Michala Borovičky a vzápětí už se vlnila síť. Postaral se o to Šimon Frömel, který se jako první zapsal na střeleckou listinu.

Pardubice se však nenechaly úvodní brankou rozhodit, rychle se dostaly zpátky do hry, díky čemuž mohly poměrně rychle slavit vyrovnání. Michal Rouha pěkným průnikem nachystal odkrytou branku pro kapitána Jakuba Lichtaga, který to tak měl se zakončením jednoduché.

Od tohoto gól až do první pauzy bylo po většinu času aktivnější Dynamo, ale i přesto před první sirénou inkasovalo ještě jednou. Mladí Berani totiž ukázkově potrestali nevyužitou přesilovku soupeře, a to když ujel Lukáš Chludil, který přesnou střelou ke vzdálenější tyči rozjásal své spoluhráče.

Po začátku druhé části už ale utkání přestalo být vyrovnané. Berani hrubě nestíhali, opravdu hodně často se nechávali vylučovat, na což samozřejmě doplatili. Obrat řídil Kale Costa, který během necelých pěti minut vyhnal z branky dvěma góly Tobiáše Synka, jehož místo zaujal Dominik Šarman.

Ten ale bez inkasované branky vydržel jen čtyři minuty, poté ho překonal Daniel Herčík, kterého před odkrytou klecí uvolnil Vojtěch Tvrdík. Hosté do druhé přestávky usilovali o další branku, ale tu už si nepřipsali. Tempo hry ale jasně kontrovali a měli solidně nakročeno k vítězství.

Žlutomodří se ale jen tak nevzdali a hned na začátku třetí části se vrátili do hry. Přesilovou hru totiž bleskově využil Dominik Luža, který puk poslal přímo nad rameno Borovičky, jenž nemohl včas zareagovat. To ale byl poslední zlínský gól v utkání.

Zbytek zápasu tedy patřil hostům z Pardubic, kteří v 50. minutě obnovili dvoubrankové vedení zásluhou Františka Formánka a následně už soupeři vůbec nic nedovolili. V závěru si ještě zlepšil náladu Michal Rouha, který se prosadil do prázdné klece při zlínském powerplay. Určil tedy finální podobu skóre 3:6, takže tři body putují na východ Čech.