Důležité tři body. Junioři zvítězili i proti Salzburgu

Junioři se dostávají do formy, protože přidali druhou výhru za sebou. Na Salzburg se sice Berani museli dvakrát dotahovat, pak ovšem mnohem lépe zvládli vstup do závěrečné části, kdy vsítili dva góly, které nakonec rozhodly o jejich výhře. Red Bull už jen v závěru korigoval na 3:4, což znamenalo plný bodový zisk pro žlutomodré. V zápase navíc mimořádně zářila formace ve složení Masař–Chludil–Frömel, která se postarala o všechny čtyři góly.
12.kolo, pá 22.10.2021
Salzburg
Zlín
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Stiegler (Rafalski), 24. Jelavic (Vinzens, Clara), 57. Stiegler (Mackner, Rafalski) – 15. Frömel (Chludil), 25. Masař (Frömel, Chludil), 42. Masař (Chludil, Riedl), 44. Frömel (Masař, Chludil). Rozhodčí: Huber, Wallner – Kainberger, Vierthalert. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 31:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

Wolf (20. Clara) – Sinn, Weber, Venier, Rafalski, Winkelmann, Horl, Hubner – Jelavic, Sumpf, Vinzens, Wurzer, Kerber, Szieber, Burgelt, Stiegler, Mackner, Eckl

Šarman – Talafa, Kunst, Riedl, Nábělek, Burian, Velikovský, Kráčalík – Martinec, Tomeček, Luža, Masař, Chludil, Frömel, Dědek, Čechmánek, Laciga, Handl

Utkání bylo zpočátku velmi vyrovnané, žádný z týmů nechtěl udělat chybu, takže jsme ani neviděli nějak závratné šance. První se objevila na hokejkách Zlína. Ten vyhrál vhazování ve svém obranném pásmu a tlačil se směrem k bráně Wolfa. Kotouč dostal přímo na hokejku Michal Tomeček, který z prostoru mezi kruhy trefil jen Wolfovu vyrážečku. A jak se říká, nedáš – dostaneš. Obránce Matthew Rafalski totiž nastartoval rychlý protiútok, který korunoval přesným zásahem Max Stiegler.

Salzburg navíc chvíli na to mohl přidat druhou branku, když se hostující obraně prosmýkl Maxmilian Wurzer. Jeho zakončení ale přímo trefilo dobře postaveného gólmana Dominika Šarmana.

Ve druhé polovině první třetiny začal být Zlín více aktivní a tlačil se dopředu. Jeho zlepšená hra vyvrcholila až ve srovnávací branku, kterou si připsal Šimon Frömel, asistoval mu Lukáš Chludil. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 1:1.

Start do druhé části však opět vyšel lépe rakouskému týmu. Maxmilian Jelavic předvedl pěknou individuální akci, když se postupnými kličkami zbavil dvou bránících hráčů. Následně mu byl sice puk vypíchnut, ten se ale odrazil opět na hokejky Red Bullu, Vinzens ho chvíli podržel, vrátil ho Maxmilianu Jelavicovi a ten rozvlnil síť za zády Šarmana.

Tentokrát jsme však na odpověď nemuseli čekat vůbec dlouho. Minutu a půl na to našel autor první branky Šimon Frömel skvěle postaveného Jakuba Masaře před brankou a ten nastavil opět nerozhodný stav.

Zbytek druhé třetiny byli lepší opět domácí, avšak největší šance si vytvořil Zlín. Nejprve před náhradním gólmanem Clarou zakončoval Chludil, který na něj nevyzrál, ještě lepší příležitost pak měli Čechmánek s Dědkem, kteří se na gólmana hnali v přečíslení dva na jednoho. První jmenovaný se rozhodl přihrávat na svého kolegu, nahrávka však byla zablokována.

Od první vteřiny třetí třetiny jsme viděli na ledě úplně jiný Zlín, než byl k vidění v minulých dvou periodách minutách. Ševci vyzařovali aktivitou a chutí zápas otočit na svou stranu. Ve 41. minutě nabil kapitán Vojtěch Riedl na pravý kruh Lukáši Chludilovi a jeho ránu golfákem ještě tečoval Jakub Masař za záda bezmocného Clary. Pro Masaře to byla druhá branka tohoto utkání.

Pro Berany to ale nebylo dost. Jen o dvě minuty později našel Jakub Masař skvěle postaveného Šimona Frömela, který stejně jako jeho nahrávač zapsal druhý gól v duelu. I u tohoto gólu byl Lukáš Chludil, pro kterého to byla čtvrtá asistence v utkání.

Žlutomodří pokračovali v aktivitě a výhru si chtěli pojistit pátým gólem. V 51. minutě nahazoval od modré čáry Tadeáš Talafa, kvůli čemuž nastal v brankovišti Red Bullu velký zmatek. Nakonec kotouč sice skončil za brankářem, ale jeden z obránců pohotovou reakcí zažehnal hrozbu dalšího gólu.

Salzburg poté musel konat a vsítit kontaktní branku. A to se jim také povedlo, avšak až v 57. minutě. Maximilian Mackner vyslal z levého kruhu jedovatou ránu, která jen tak tak minula bránu Šarmana. K dalšímu zakončení se však dostal Max Stiegler, který ranou pod vyrážečku rozvlnil síť. Domácí byli tedy znovu ve hře.

Salzburg měl skutečně velkou šanci na vyrovnání, protože v závěru třetí části se nechal poměrně zbytečně vyloučit Talafa. Berani však nejnáročnější pasáž zápasu zvládli a z Rakouska si vezou velmi cenné tři body.

Fotogalerie