Z Prahy bod. Junioři podlehli Slavii po nájezdech

Ani ve druhém vzájemném utkání nedokázali junioři Zlína porazit pražskou Slavii. Utkání v hlavním městě přitom měli mladí Berani nadějně rozehrané, neboť na začátku druhé třetiny vedli 3:1. Domácí však v dalším pokračování dokázali stáhnout skóre a v samostatných zájezdech dokonali obrat. Zlínští tak prohráli 3:4 a z Edenu vedou bod. V sobotu hrají junioři v Jihlavě.
20.kolo, pá 26.11.2021, Zimní stadion Eden
Slavia
Zlín
4:3sn
(1:2, 1:1, 1:0 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Šíma (Matuška, Stejskal), 27. Strnad (Slavíček, Labuzík), 42. Matuška (Labuzík, Strnad), rozh. náj. Slavíček – 4. Chludil (Frömel, Masař), 19. Laciga (Talafa, Luža), 22. Čechmánek (Laciga, Luža). Rozhodčí: Lacina, Valda – Frodl, Komárek. Vyloučení: 6:6, navíc Hofmann (SLA) 10 min OT. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 36:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

Pittr – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Serov, Kluch, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Slavíček, Koblížek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Šíma.

Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Tomeček, Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Utkání začalo ve vysokém tempu a skóre se měnilo již ve třetí minutě utkání, kdy se prosadil Lukáš Chludil. Domácí ale nepolevili a ve čtrnácté minutě přišlo vyrovnání v podobě parádní střely Petra Šímy, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Stav se měnil v první třetině ještě jednou, a to po střele po zemi, kterou vyslal zlínský Adam Laciga.

Po první třetině se tedy šlo do kabin za stavu 2:1. Kromě ostrých střetů a skvělých akcí na obou stranách jsme viděli také nespočet vyloučení, která měla vliv na vývoj zápasu.

V úvodu druhé třetiny byli aktivnější hosté. A po vyloučení Němečka zvyšoval skóre Jakub Čechmánek již na 3:1. Zlínští i nadále vytvářeli tlak před domácím Pittrem, ten ale všechny střely pochytal a Slavia začala přidávat na obrátkách. Ve 27. minutě, po vyloučení Čechmánka, se nádhernou střelou z první prosadil Lukáš Strnad.

Zbytek druhé třetiny byl dosti hektický a hra se přelévala z jedné strany na druhou – spíše než kombinace týmu jsme sledovali individuální akce šikovných mladíků. Druhá třetina tedy končila za stavu 2:3 z pohledu domácích.

Do třetí třetiny ale naskočili hráči Slavie s velkou chutí a již ve 42. minutě přinesla trpělivost své ovoce. Po střele Serova se puk odrazil přímo na hokejku Jana Matušky, který si se situací hravě poradil a vyrovnal skóre zápasu. Domácí tento gól rozhodně nakopl a do konce třetiny si dokázali vytvořit nespočet gólových akcí, zlínský Šarman však všechny pochytal a šlo se do prodloužení!

V nastavení slávisté dominovali a několikrát se jim podařilo vystřelit ze zajímavých pozic, v poslední minutě se ale všem domácím příznivcům zatajil dech. Pittr koncem hokejky vypíchnul obrovskou příležitost Lacigy, který zakončoval těměř do prázdné branky. Ani prodloužení tedy nepřineslo rozuzlení tohoto duelu.

Následovaly samostatné nájezdy, v nichž byli úspěšnější domácí hráči. Vítězný gól vstřelil Šimon Slavíček. Mladí Berani tak začali dvojzápas na venkovních stadionech porážkou, do tabulky však zapisují alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Bednář (HC Slavia Praha): Po velice špatném začátku a ztrátě dvou gólů ukázali kluci obrovský charakter. Rvali se o vítězství až do konce utkání. Za dva body jsme nesmírně rádi. Myslím, že tohle vítězství pomůže týmu se zase o něco více zvednout. Dnes pro nás bylo jednoznačně nejdůležitější to, že se naše mužstvo dokázalo vzchopit a otočit nepříznivý vývoj zápasu.

Oldřich Horák (PSG Berani Zlín): Bohužel jsme dnes byli ve všem špatní, nic se nám nedařilo. Slavia si dnes od prvních minut šla za vítězstvím více než my a zaslouženě vyhrála.