Junioři v Jihlavě dvakrát vedli, z utkání však nemají ani bod

Výsledkově nepříliš vydařený víkend mají za sebou zlínští junioři. Po prohře na Slavii padli mladí Berani také v Jihlavě. Na Vysočině přitom po dvaceti minutách drželi vedení 2:1, domácí hokejisté však v dalším pokračování skóre otočili. V závěru utkání Zlínští už jen korigovali skóre na konečných 3:4. Nyní mají junioři před sebou sérii čtyř zápasů na domácím ledě.
21.kolo, so 27.11.2021, CZ LOKO ARÉNA
Jihlava
Zlín
4:3
(1:2, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Pavelec (Peš, Zdarsa), 23. Menšík (Zdarsa), 32. Pavelec (Bulík, Zdarsa), 44. Menšík (Číhal, Jungwirth) – 10. Laciga (Tomeček, Talafa), 11. Frömel (Talafa, Luža), 57. Riedl (Chludil). Rozhodčí: Pražák, Ondráček – Zíka, Štěrba. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 33. Střely na branku: 20:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3.

Maláč – Chvátal, Číhal, Matějíček, Kerber, Vovsík, Topol, Sapík – Jungwirth, Menšík, Rauš, Vyvial, Čermák, Zdarsa, Peš, Pavelec, Doležal, Bulík.

Synek – Talafa, Kunst, Riedl, Nábělek, Burian, Kráčalík, Velikovský – Frömel, Chludil, Masař, Dědek, Čechmánek, Martinec, Laciga, Tomeček, Luža.

První třetina ukázala bojovnost Zlína. Hosté začali velmi aktivně, což vyústilo v branku, kterou vsítil Adam Laciga. Dukla ale na odpověď čekala pouze 19 vteřin, poté padla branka z hole Daniela Pavelce. Poté si rychlou reakci připravili pro změnu Berani a při přesilovce 5 na 3 se znovu ujali vedení. Trefil se Šimon Frömel. Zbytek třetiny se nesl stále v rychlém duchu, ale další branky už nepadly.

Druhá část zápasu lépe vyšla jihlavské Dukle. Hráči v červenožlutých dresech vstoupili do hry aktivněji, což se brzy také projevilo na skóre. V oslabení totiž překonal Synka Matouš Menšík. Hra se v dalších minutách přelévala ze strany na stranu a nakonec to byla domácí Dukla, kdo se opět prosadil. Svou druhou branku v zápase vsítil Daniel Pavelec.

Poslední perioda byla obzvláště napínavá. Berani se za každou cenu snažili vyrovnat, Jihlava to ale v žádném případě dovolit nechtěla a brala hostujícímu týmu kotouče jedna, dva. Díky tomu pak také vznikla šance Dukly, ze které vzešel druhý gól Matouše Menšíka v utkání. Domácí tak odskočili Zlínu na dvoubrankový rozdíl.

Čtyři minuty před koncem se Berani rozhodli zkusit hru bez gólmana a tento risk se hostům brzy vyplatil – to když Vojtěch Riedl vstřelil kontaktní branku Beranů. Následná snaha Zlína už ale nevyšla, Dukla výsledek udržela.