Dorostenci i přes dlouhé vedení opět prohráli s Třincem

Dorostenci pořád nemohou porazit Třinec. Dnes k vítězství měli nejblíže, protože se dostali do brzkého vedení a následně zareagovali i na třinecké vyrovnání. Oceláři ale mnohem lépe zvládli závěrečnou periodu, ve které předvedli obrat a gólem do prázdné klece stanovili skóre na 4:2 z jejich pohledu. Mladí Berani tak proti tomuto soupeři stále nezískali ani jeden bod.
8.kolo, út 1.2.2022, PSG aréna
Zlín
Oceláři Třinec
2:4
(1:0, 1:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 9. Šišák, 28. Marek (Hamrla) – 25. Gerych (Holinka, Sikora), 53. Pohludka (Cedzo, Rybnikár), 58. Holinka (Gerych, Sikora), 60. Pohludka (Volas, Dravecký). Rozhodčí: Kohoutek – Smetková, Blažek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: 37:46. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

Uherek – Kotala, Řezníček, Hamrla, Mikel, Kopřiva, Špaňhel, Šišák – Holba, L. Heš, Pilát, Marek, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek

Michalík – Dravecký, Solowski, Buják, Čmiel, Martiňák – Holub, Sajdok, Gerych, Holinka, Volas, Barna, Rybnikár, Pohludka, Sikora, Cedzo, Lipka, Urbánek

První dějství dnešního utkání nám přineslo dominantnější hru ze strany dorosteneckého výběru ševců. I díky tomu jsme byli svědky vedení Beranů po prvním zaznění závěrečné sirény.

O jediný gól úvodního dějství se postaral po osmi minutách hry Marek Šišák. Ten svou ukázkovou individuální akci uzavřel přesným zakončením mezi betony brankáře soupeře. Ten tak využil skvěle příležitosti, kterou mu gólman nabídl, když se přesouval na druhou stranu brankoviště.

Během druhé dvacetiminutovky jsme viděli rovnou dva góly, které si oba mančafty rozdělily rovným dílem. O první z nich se ale postarali Oceláři, kteří tak vrátili skóre do opět vyrovnaného stavu. O tento gól se postaral po téměř pěti minutách od úvodního hvizdu Robin Gerych, který na několikátý pokus procpal kotouč pod betony gólmana. Ten tak navíc potrestal úplně první faul domácího celku.

Ševci ale nenechali své podporovatelé na odpověď dlouho čekat. O pouhé tři minuty později se totiž prosadil Richard Marek, který tak rovněž využil početní výhody.

Před závěrem třetiny to již vypadalo na třetí gól žlutomodrých. Po zmatku v brankovišti začali náhle zvedat domácí dorostenci ruce k nebi. K jejich smůle ale sudí žádný gól neviděl, a i přes nespočet námitek ze střídačky Beranů své rozhodnutí neodvolal.

V poslední třetině padly již tři branky, z čehož všechny rozvlnily síť ve svatyni ševců. Již od začátku dvacetiminutovky bylo jasně vidět, který tým má navrch. Byl jím Třinec, který jasně převzal otěže zápasu do svých rukou. I tento faktor se projevil na gólu Šimona Pohludka, který skóre opět vyrovnal, a to sedm minut před vypršením časomíry.

I této brance ale předcházeli kontroverze, a to rovnou dvě. V obozu případech se jednalo o neuznané góly, a to dokonce na obou stranách. V jednom případě se podle sudího dostal kotouč za brankovou čáru po úmyslném kopu bruslí, v tom druhém podle sudího nepřekročil puk čáru dokonce vůbec.

Po vyrovnání ale byli hosté na koni a jednoznačně udávali tempo hry. Právě díky tomu se dvě minuty před koncem otočil stav utkání na stranu Ocelářů. Poprvé v utkání poslal do vedení svůj celek Miroslav Holinka, který tak nakonec i rozhodl celý zápas. Berani na tento gól hledali odpověď marně, a to i přes zkoušku hry bez brankáře.

Právě tento risk je stál ještě jednu branku, kterou do jejich odkryté klece poslal Šimon Pohludka, který si tak připsal na své konto již druhý gól.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Myslím si, že jsme viděli výborný hokej z obou stran. Byl to nadprůměrný zápas dorostenecké extraligy, se špatným koncem pro nás. Celou dobu jsem věřil, že ten zápas překlopíme na svou stranu a jenom opětovné neproměňování vyložených šancí nás stálo tři body.