Junioři doma podlehli Hradci, rozhodl nepovedený závěr

Ani ve druhém utkání nadstavby junioři nebodovali, přestože tentokrát měli utkání rozehrané ještě o něco lépe než před dvěma dny v Plzni. Mladí Berani doma proti Hradci Králové otočili ve druhé třetině skóre a po druhé přestávce odskočili do vedení 3:1. Hosté však zmrazili zlínské naděje zdařilým závěrem – čtyřmi góly během šesti minut strhli skóre na svou stranu, Berani tak prohráli 3:5. V sobotu hrají junioři v Třinci.
2.kolo, čt 17.2.2022, PSG aréna
Zlín
Hr.Králové
3:5
(0:1, 2:0, 1:4)

Branky a nahrávky: 31. Pilát (Chludil, Ramert), 37. Talafa (Chludil, Kunst), 47. Talafa (Luža) – 18. Šedivý (Naar, Perička), 54. Mi. Beneš (Ma. Beneš), 57. Havlíček (Ma. Beneš, Kašpar), 59. Pinkas (Kašpar), 60. Budina (Naar). Rozhodčí: Hradil, Vaněk – Bubela, Peluha. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 31:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:5.

Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Ramert, Martinec, Dědek, Masař, Pilát, L. Heš, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Sajdl – Červenka, Boukal, Pinkas, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Ma. Beneš, Budina, Kašpar, Lang, Pajer, Šimek, Novotný, Idžan, Šedivý, Mi. Beneš.

První dějství dnešního utkání nám přineslo krapet dominantnější hru ze strany juniorského výběrů Hradce. I díky tomu jsme byli svědky pouze jedné branky v této třetině, o kterou se postarali právě hráči Mountfieldu. Jako její autor se pod ní podepsal Daniel Šedivý, který využil skvělé příležitosti, která vznikla poté, co se odrazil kotouč od výstroje brankáře po střele jednoho z jeho spoluhráčů. Jeho následná dorážka tak mohla směřovat do již zcela odkryté brány.

Během druhé dvacetiminutovky jsme viděli rovnou dva góly, z čehož oba padly za záda brankáře hostů. O tu první se postaral po obrovské hrubce soupeře Tomáš Pilát. Jeho spoluhráč dokázal získat puk ve středním pásmu, díky čemuž se dostal do samostatného úniku. Jeho zakončení sice úspěšné nebylo, následná dorážka do prázdné klece jmenovaného hráče už ale ano. O šest minut později se k obratu připojil i Tadeáš Talafa. V tomto případě se tento zlínský bek dostal ke střele od modré čáry. Jeho následná metelice neměla nejmenší chyby, a tak není ani divu, že skončila v síti soupeře.

V poslední třetině ale přišlo naprosté selhání domácích Beranů, které mělo fatální následky v podobě prohry. Nejdříve se ale po šesti minutách prosadil již podruhé Tadeáš Talafa. Ten jako přes kopírák zakončoval opět od modré. Ani tentokrát se střely vůbec nebál, díky čemuž prostřelil vše, co stálo mezi ním a bránou. Přesně šest minut před vypršením časomíry ale začala již zmíněná kanonáda hostů, která jim nakonec přinesla tři body. Na jejím úvodu stálo duo bratří Benešů. Právě Michal Beneš byl tím, který se dostal k zakončení do zcela prázdné svatyně, po křižné přihrávce od jeho sourozence.

O dvě minuty později se k veledůležité vyrovnávací brance dostal Matěj Havlíček. Ten tak pravděpodobně skvěle pochopil instrukce jeho trenéra, které mu předal jen o pár vteřin dříve při oddechovém času. Po tomto gólu hrál domácí mančaft jako opařený, čehož si všiml i jeho soupeř, který toho využil, jak nejlépe mohl. Minutu a půl před zazněním závěrečné sirény se dostal k úspěšné střele Jaroslav Kašpar, který tak spolu se svými spoluhráči zcela vzal Beranům vítr z plachet. Během posledních pár vteřin ještě potvrdil výhru Mountfieldu trefou přes celé kluziště Matyáš Budina, který tak dokonal obrat jeho celku.