Junioři vyhráli na ledě Hradce Králové a natáhli bodovou sérii

Nejstarší mládežnický výběr Zlína veze cenné vítězství z Hradce Králové. V těsném zápase, který nepřinesl mnoho branek, mladí Berani využili střelecké převahy a vypracovali dvougólový náskok díky trefám Tadeáše Talafy a Matyáše Dědka. Domácí v polovině třetí třetiny snížili, na další trefu už ale nedosáhli. Junioři tak poprvé v nadstavbě vyhráli v základní hrací době a zároveň natáhli svou bodovou sérii na tři zápasy.
5.kolo, so 26.2.2022, ČPP Aréna, Hradec Králové
Hr.Králové
Zlín
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 50. Pilný (Pelda) – 34. Talafa (Masař), 46. Dědek (Čechmánek, Burian). Rozhodčí: Battěk, Červenka – Svoboda, Svobodová. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Burda – Červenka, Boukal, Havlíček, Naar, Perička, Pelda – Ma. Beneš, Kašpar, Lang, Šimek, Jirků, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Mi. Beneš.

Šarman – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl, Kráčalík – Marek, Martinec, Dědek, Masař, Pilát, Heš, Chludil, Čechmánek, Laciga.

Hosté se v tabulce skupiny A nacházeli na posledním čtvrtém místě a povzbuzeni minulým skalpem lídra z Plzně vstoupili do zápasu s Mountfieldem s velkým nasazením. To činilo domácím značné problémy a na startu se na puk příliš nedostali. Hradečtí měli potíže s rozehrávkou pod tlakem, nutno však zmínit výpady Pavla Šimka a Jakuba Naara; zvláště druhý jmenovaný se skvěle prokličkoval zlínskou obranou a div že neskóroval.

Obraz úvodní části hodně ovlivnilo několik vyloučení a Hradečtí dostali k dispozici dokonce přesilovku 5 na 3, kterou ale nezužitkovali. I Berani se dočkali své početní výhody, nedokázali si ovšem vytvořit nebezpečnější pozici na střelu a po jistých zákrocích obou gólmanů skončilo první dějství bez gólů.

Na začátku prostřední dvacetiminutovky měly příležitosti oba celky a mladí Lvi na ty své mohli navázat v další dvojnásobné početní výhodě. Nestalo se, ovšem Východočeši i díky následujícím vyloučením hostí zůstali aktivnějším mužstvem.

Pak ale přišla druhá polovina prostředního dějství a v té už to bylo výhradně o Beranech. Jejich nápor vyústil až v branku Tadeáše Talafy, jenž se nerozpakoval, pohotově vypálil a zaskočil Maxmiliána Burdu – 0:1. Moravané byli na koni a z pokračujícího tlaku se zrodily ještě dvě nastřelené tyče.

V úvodu poslední třetiny bylo k vidění velmi slušné tempo, které vyhovovalo více hostům. Těm to šlapalo jak dozadu, tak dopředu, což se potvrdilo ve 46. minutě, kdy nabídku Jakuba Čechmánka usměrnil mezi tři tyče Matyáš Dědek a bylo to 0:2.

Hokejisté PSG si však zbytečně zkomplikovali situaci a krátce po chybě v obraně se domácí radovali ze snížení. Marek Pelda totiž nahodil puk ideálně na teč Radka Pilného, po jehož zásahu zůstal Dominik Šarman bezmocný – 1:2. Vstřelený gól Lvy nakopl, další však i přes šance a risk bez brankáře nepřidali a doma Zlínu těsně podlehli.