Junioři na úvod sezony udolali Liberec po prodloužení

Junioři mohou na úvod nového ročníku slavit, protože v předehrávce druhého kola porazili Liberec! Bílí Tygři se sice ujali rychlého vedení, ale Berani se ničeho nezalekli a průběžný stav otočili, avšak to samé se povedlo i Liberci. Následovalo střelecké ticho na obou stranách, které pět minut před koncem základní hrací doby utnuli žlutomodří a tím si vynutili prodloužení. Tam se také více zadařilo ševcům, protože se prosadil Lukáš Heš a Zlín má první body do tabulky!
2.kolo, čt 1.9.2022, HOME CREDIT Arena
Liberec
Zlín
3:4p
(3:2, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Pérez (Hladík, Vodlan), 18. Patzelt (Plos), 20. Jenčovský (Brouček, Plos) – 10. Marek (Kráčalík), 17. Chludil (Marek), 56. Nábělek (Dědek), 63. L. Heš (Synek). Rozhodčí: Zavřel, Sýkora – Kajínek, Maštalíř. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 27:54. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

Král – Hladík, Duschka, Culek, Rybář, Meisel, Koštoval, Patzelt – Plos, Vološín, Vodlan, Pérez, Hois, Kofroň, Jansa, Przybyla, Fiala, Brouček, Lysoněk, Jenčovský.

Synek – Burian, Hamrla, Nábělek, Zavřel, Kráčalík, Šišák – L. Heš, Marek, Čechmánek, Laciga, Frömel, Kaláč, Babulík, Holba, Chludil, Dědek, Ramert.

Do utkání vstoupili lépe Tygři. Už po necelé minutě a půl otevřel skóre po teči Hladíkova nahození Jaromír Pérez. Zanedlouho ale bylo vyrovnáno, když si Richard Marek vybruslil od mantinelu a tvrdou ránou propálil Daniela Krále. Následně navíc podobně přesnou střelu vyslal Lukáš Chludil a rázem hosté vedli. Ani tento náskok však nevydržel dlouho. Hned z dalšího protiútoku po hezké přihrávce Lukáše Plose srovnal Richard Patzelt. Vzápětí předvedl Plos další hezkou akci, po které skóroval Mikuláš Jenčovský. Po divoké první třetině tak domácí vedli o jeden gól.

V druhé periodě se tempo hry trochu zpomalilo a k vidění už tolik velkých šancí nebylo. Na liberecké straně měl po přihrávce Adama Kofroně dobrou šanci Ondřej Culek, Tobiáše Synka však neprostřelil. Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Lukáš Chludil, ani on ale svou příležitost v gól neproměnil.

V třetí dvacetiminutovce měli mírně navrch Berani. K dispozici dokonce dostali přesilovku 5 na 3, kterou sice nevyužili, nakonec se ale přece jen mohli radovat, když se čtyři minuty před koncem od modré čáry trefil Patrik Nábělek a poslal zápas do prodloužení. V něm hosté dokonali obrat díky Lukáši Hešovi, jenž se uvolnil na levé straně a přesnou střelou získal pro svůj tým bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Richard Lobo (Bílí Tygři Liberec): Úvodní třetina byla z naší strany dobrá, pak jsme ale polevili, čímž jsme soupeře dostali na koně. Zbytečně jsme se asi něčeho lekli, za ty druhé dvě třetiny jsme si nezasloužili vyhrát.

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): První zápas bývá vždy těžký, po sedmi týdnech přípravy to pro nás byl ostrý start. Myslím si, že zápas byl vyrovnaný, mohly vyhrát oba týmy. První třetina z naší strany nebyla ideální, dostali jsme zbytečné góly. Poté jsme se zlepšili, vytvořili jsme si šance a čtyři minuty před koncem jsme naštěstí vyrovnali. Prodloužení už je vabank, byli jsme šťastnější. Jsme rádi, že jsme do sezóny vstoupili vítězně, dva body z Liberce rozhodně bereme.