Junioři vybojovali dva body proti Pardubicím, v samotném závěru rozhodl Laciga

Junioři skvěle zapomněli na vysokou porážku s Mladou Boleslaví a pro vítězství si došli proti Dynamu. To sice v domácím prostředí šlo do brzkého vedení, ale mladí Berani se nezalekli a do poloviny zápasu už vedli o dvě branky. Domácí ale dokázali vyrovnat, a tak se muselo jít do prodloužení, ve kterém devět sekund před koncem rozhodl Adam Laciga. Ševci si tak stále drží naději na play off, ale v závěru základní části by museli začít aktivně bodovat.
51.kolo, pá 3.3.2023, Enteria arena
Pardubice
Zlín
3:4p
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Kalužík (Burda), 30. Novotný (Kubíček, Tomas), 36. Kalužík (Helikar, Koudelka) – 11. Nábělek, 13. Frömel (L. Heš), 28. L. Heš (Marek, Frömel), 65. Laciga (Burian). Rozhodčí: Svobodová, Kostourek – Hradil, Štěpánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Matěcha – Rájek, Helikar, Koudelka, Tvrdík, Červenka, Hebek, Vachun, Kučera, Novotný, Burda, Fiala, Kubíček, Herčík, Pavlata, Kalužík, Gromadzki, Tomas.

Synek – Zavřel, Špaňhel, Hamrla, Nábělek, Burian, Šišák, Čechmánek, Laciga, Chludil, Matúšů, Marek, Frömel, Heš, Pilát, Tomek, Kaláč.

Dynamo vstoupilo bleskově do zápasu a již v druhé minutě otevřelo gólové skóre. Rychlá akce, kterou rozjel Burda se díky přesné přihrávkce dostala k hokejce Tadeáše Kalužíka, který rozvlnil síť Beranů - 1:0. Následně však Dynamo začalo chybovat v rozehrávkce, což v jedenácté minutě dokázal využít Patrik Nábělek, jenž vystihl pardubickou přihrávku a střelou nad beton Matěchy srovnal stav zápasu - 1:1. O dvě minuty později přišla další chybná přihrávka. Tentokrát vyústila v rychlou kombinaci Zlína, která se dostala až k levému kruhu, kde byl již připravený Šimon Frömel a zakončením pod břevno poslal Berany do vedení - 1:2.

Na začátku druhé dvacetiminutovky mohlo Dynamo vyrovnat, ale Tomas, který dostal přihrávku do prostoru mezikruží trefil pouze masku Synka. V osmadvacáté minutě našel Frömel najíždějícího si Marka, jenž adresoval přihrávku na Lukáše Heše, jehož střela zapadla za záda pardubického gólmana a znamenala již dvoubrankové vedení hostů - 1:3.

O necelé dvě minuty později však přišla odpověď ze strany domácích. Kuníčkovi se podařilo vystihnout přihrávku ve středním pásmu a rychlou přihrávkou našel Adama Novotného, jenž poslal puk za záda Synka - 2:3. Ke konci třetiny přišlo dokonce srovnání skóre. V šestatřicáté minutě Helikar našel u pravého mantinelu rozjetého Tadeáše Kalužíka, který projel přes obranu Beranů a střelou nad rameno zlínského gólmana srovnal - 3:3.

Poslední třetinu zápasu mohl rozhodnout Herčík, který se snažil natlačit před branku Zlína a překonat Synka, avšak nepodařilo se mu poslat puk mezi betony. V závěru zápasu měli oba celky spoustu šancí, ale nepodařilo se jim vsítit branku, a tak muselo přijít na řadu prodloužení, které rozhodlo o vítězi devět vteřin před koncem. Zlín vybojoval puk v obranném pásmu a dostal se do situace tři na jednoho, ve kterém Burian našel na levé straně Adama Lacigu, jenž střelou pod břevno rozhodl utkání ve prospěch hostů - 3:4.

Ohlasy trenérů

Jiří Malinský (HC Dynamo Pardubice): Měli jsme velmi špatný úvod. Opět jsme nebyli v utkání hlavou, takže od toho se odvíjela celá první třetina. Poté nám hrozně dlouho trvalo, než jsme se dostali do nějakého tempa, ale utkání jsme dokázali dovést až do prodloužení a tam už jsme bohužel udělali chybu v útočném pásmu a dostali jsme branku. Celkově musím říct, že na to že bojujeme o play off, tak hlavy hráčů nejsou dobře nastavené a mrzí nás to, jelikož se blíží závěr sezóny a je to vrchol celého našeho snažení, a ten přístup by měl být úplně jiný.

Luboš Jenáček (PSG Berani Zlín): Paradoxně celou sezónu hrajeme lépe venku a dneska jsme to potvrdili. Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání na tři pětky, kluci byli v tempu, bruslili a troufnu si říct, že jsme dneska spíše bod ztratili, než dva získali. Vedli jsme 3:1, ale bohužel jsme to neudrželi, poté to bylo kdo z koho, protože šance byly na obou stranách. My jsme poté proměnili naší šanci v prodloužení a klukům děkuju za ten výkon, který byl podle mě dobrý.