Junioři proti Jihlavě stahovali manko, na výhru to ale nestačilo

Junioři si ve čtvrtek připsali cenné vítězství nad Kometou, ale navázali na něj pouze porážkou. Poprvé v sezoně Berani vyhráli s Jihlavou jednoznačně 5:0, ve druhém střetnutí ale vedla Dukla, která si dokonce vytvořila tříbrankový náskok. Žlutomodří se však velmi sympaticky pokoušeli o comeback a snížili na rozdíl jediného gólu, v závěru však dvakrát inkasovali a na body si museli nechat zajít chuť.
10.kolo, so 23.9.2023, eřejné sportoviště pro zimní sporty
Jihlava
Zlín
5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. Jeletz (Číhal, Jo. Jungwirth), 25. Jo. Jungwirth (Ludvík), 29. Kuprijanov (Burkov, Jo. Jungwirth), 51. Rauš (Klapica, Vovsík), 58. Burkov (Jo. Jungwirth, Ludvík) – 38. Čechmánek (Holba, Zavřel), 48. Pilát (Zavřel, Holba). Rozhodčí:Skopal, Čuňočka - Bohuněk, Hájková. Vyloučení: 9:7, navíc Zavřel (ZLN) 5 + OK. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 41:23. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2.

Cinka – Vovsík, Vandas, Číhal, Jeletz, Ludvík, P. Mrtka, Topol – Báťa, Rauš, Klapica, Jo. Jungwirth, Kuprijanov, Burkov, Nosek, Modl, R. Váňa, Šabatka, Niederhafner, Bulík.

Kowalczyk – Zavřel, Špaňhel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Mikel, Burian – Nekvapil, Pražan, A. Koláček, Heš, Urban, Pilát, Čechmánek, Pešák, Tomek, Vaculík, Klimek, Martin Holba.

Ohlasy trenérů

Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Byl to těžký zápas, který jsem zvládli. Začátek nebyl z naší strany optimální, protože jsme zase udělali nějaké zbytečné fauly. Na druhou stranu jsme první dvě třetiny hráli šest oslabení a dvě přesilovky. Vedli jsme a měli jsme střeleckou převahu, nicméně potřebujeme se vyvarovat zbytečných faulů. Ovšem metr rozhodčích je jiný na náš tým a jiný na soupeře, zápas co zápas a vůbec nevím, co si s tím počít. Borci to ale zvládli, hráli jsme v oslabeních výborně i na gólmana. Ačkoliv se hosté dotáhli na 2:3 po přesilovkových gólech, tak naši borci přetavili touhu po vítězství v úspěšnou koncovku a zápas jsme dokontrolovali až do konce.