Bída pokračuje, dorostenci nebodovali ani proti Hradci

Dorost se stále nemůže dostat na pozitivní notu, nedařilo se mu ani doma proti Hradci. Lvi celý průběh utkání bez problémů kontrolovali, hned v první periodě si vytvořili tříbrankové vedení a nedovolili žádné drama. Inkasované góly na kontě Beranů navíc rychle narůstaly a v jednu chvíli to bylo dokonce 0:8. Žlutomodří v samotném závěru alespoň kosmeticky upravili na 2:8, o zisku bodů ale nemohla být řeč. Dorostenci zkusí ukončit šňůru proher opět v sobotu, tentokrát se představí na ledě Vítkovic.
7.kolo, čt 28.9.2023
Zlín
Hr.Králové
2:8
(0:3, 0:1, 2:4)

Branky a nahrávky: 59. Kos (Mořkovský, Pečner), 60. Holba (Kos) – 8. Hendrych (Klíma, Páleník), 14. Studnický (Forejtek, Vondruška), 17. Hendrych (Forejtek, Záruba), 21. Frolík (Vondruška, T. Vítek), 53. Páleník, 57. Koklar (Frolík, D. Pavlík), 57. Vondruška (Brzák, T. Vítek), 58. Klíma (Páleník, Hendrych). Rozhodčí: Škach – Kučera, Kociňák. Vyloučení: 11:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 21:47. Průběh utkání: 0:8, 2:8.

Zábojník – Mořkovský, J. Kubečka, M. Sedláček, T. Schmied, F. Sedláček, Uřičář – Kos, Matěj Holba, Pečner – Pluskal, Kočica, Doležal – Venený, Nesrsta, Matula – Škrip.

Záruba – Janeček, Vencl, Studnický, Forejtek, J. Pánek, D. Pavlík – Klíma, Páleník, Hendrych – T. Vítek, Frolík, Vondruška – Holoubek, Brzák, Koklar – Hornych.

Již od úvodních minut bylo patrné, že Hradec Králové bude udávat tempo hry a v úvodních chvílích utkání byl aktivnější. Hra se poté trochu rozkouskovalo, a to když během dvou minut musel hlavní rozhodčí rozdat rovnou tři tresty, avšak první gól zápasu to ještě nepřineslo. Ten přišel až minutu po konci hradeckého oslabení, když Berani pokazili rozehrávku. Přihrávku před bránu následně dostal Patrik Hendrych, který nadvakrát překonal domácího brankáře Radka Zábojníka.

Ten si připsal v prvním dějství hned dvanáct zásahů, ale stejně nezabránil tomu, aby pro žlutomodré nevypadal stav katastrofálně. Ve 14. minutě totiž skrytým nahozením z dálky skóroval Karel Studnický a ještě před sirénou na něj navázal svým druhým gólem Patrik Hendrych, který v početní převaze vystřihl povedenou individuální akci, jež zakončil přesnou střelou do pravé šibenice. Během první přestávky tak svítil na tabuli stav 0:3.

Lvi na začátku druhé části hráli krátké oslabení, ale to bez větších problémů ubránili a o chvíli později znovu slavili. Výbornou kombinaci si pro diváky připravili Jaroslav Vondruška a Filip Frolík, druhý jmenovaný nakonec po přihrávce svého kolegy zakončoval do prázdné klece. Následně se hradecký gólostroj přece jen zastavil, ale hosté rozhodně nemuseli za stavu 0:4 nikam spěchat. Utkání ale i přes takový jednoznačný stav bylo poměrně vyhrocené, hlavní sudí musel ve druhé části rozdat rovnou šest dvouminutových trestů, přičemž hned pět vyfasovali domácí hráči. Do druhé pauzy se ale skóre už neměnilo.

Dokonce to vypadalo, že se výsledek nebude měnit ani ve třetí třetině, jelikož se Berani nemohli dostat do žádné výrazné příležitosti, zatímco Hradec hrál ve velkém klidu a výhru si dlouhou dobu hlídal pozornou defenzivou, na útočení už tolik nemyslel. To se však změnilo sedm minut před koncem hrací doby, a to když zlínský Jáchym Mořkovský ve vlastní třetině přišel o kotouč na úkor Ondřeje Páleníka, který neváhal a také se zapsal na střeleckou listinu. Tento gól byl předvěstí toho, co následovalo.

Diváci na CCM Aréně totiž následně během jedné minuty viděli rovnou tři hradecké góly! Gólovou smršť odstartoval jednoduchou trefou do prázdné branky po přihrávce Frolíka Tomáš Koklar, o sedm sekund později na něj navázal obdobným způsobem Jaroslav Vondruška a poslední gól Východočechů obstaral pohotovou dorážkou Filip Klíma. Tři minuty před koncem to bylo 0:8 a o vítězi tak bylo definitivně rozhodnuto.

Ševci i za tohoto stavu nesložili zbraně a alespoň trochu zlepšili náladu svým fanouškům. O využití přesilové hry se totiž šikovným bekhendem postaral kapitán Dominik Kos, který měl velký podíl i na druhém zlínském zásahu, protože ve vlastním oslabení připravil výbornou pozici pro Matěje Holbu, který bez problémů zavěsil. Dorostenci se těmito góly aspoň trochu vykoupili po nepovedeném zápase, od bodů ale stejně byli pořádně daleko a do dalšího utkání budou muset hodně věcí změnit.