Dorostenci v důležitém zápase přetlačili Přerov, rozhodl kapitán Kos

Naši dorostenci v dnešní bitvě o velmi důležité body vyzvali doma v CCM aréně přerovské Zubry. Zápas byl nakonec pořádnou přetahovanou, Berani ale především díky dvěma proměněným trestným střílením vítězí 3:2. Zůstávají sice stále poslední, už ale jen o skóre a na dostřel je třeba i sedmé místo. Nyní musí naší mladíci potvrdit zlepšující se formu, už v sobotu je totiž čeká další klíčový duel, tentokrát s Jihlavou.
11.kolo, čt 12.10.2023, CCM aréna
Zlín
Přerov
3:2
(1:1, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky:15. Pečner (Kočica, M. Sedláček), 36. Doležal (TS), 53. Kos (TS) – 15. Vlk (Dobřecký), 46. Vlk (Koudela, Dobřecký). Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Lainka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Šimšálek – Mořkovský, M. Sedláček, J. Kubečka, T. Schmied, F. Sedláček, Uřičář, Frömel – Matula, Matěj Holba, Pluskal – Kočica, Pečner, Kos – Doležal, Nesrsta, Škrip – Plšek.

Šejba – Pohanka, Wasserbauer, Pala, Špičák, Mozr, Matyáš, Cífka – M. Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Dobřecký, L. Mátl, Kurial, Frnka, Vlk.

Berani se v 1. třetině postupně dostávali do tempa, okolo desáté až patnácté minuty už jejich výkon vypadal velmi slušně a dařilo se jim soupeře přehrávat. Co se ale nestalo… Zubři se vydali do protiútoku, Filip Vlk dostal nahrávku před úplně prázdnou bránu a otevřel skóre duelu.

Odpověď naštěstí přišla okamžitě, po šestnácti vteřinách se za obranu dostal Luca Pečner, jenž ranou nad lapačku vyrovnal – 1:1. Do konce první dvacetiminutovky si Berani vytvořili ještě dvě skvělé šance, Doležal nastřelil tyč, Kos backhandem přestřelil.

Zápas byl i nadále vyrovnaný, nicméně domácí si komplikovali situaci častými tresty. Jednou šli žlutomodří dokonce do tří, situaci ale zvládli na jedničku. Zubři se párkrát snažili zakončovat do prázdné, situace ale pak překombinovali. Konkrétně ale zmiňme Lukáše Mátla, ten neodehrál vůbec špatnou třetinu a Šimšálkovi zatápěl na brankovišti.

Ze zlínských šancí stojí za vypíchnutí ještě Matěj Holba, jenž se dostal do krátkého úniku. V dalším, podobném úniku si Berani vybojovali faul, rozhodčí navíc nařídili trestné střílení. Toho se ujal Dalibor Doležal, jenž si položil brankáře Šejbu a mazácky zakončil kolem jeho betonu – 2:1.

V závěru Přerov přepnul na vyšší rychlostní stupeň, chtěl vyrovnat ještě do sirény, to se ale nakonec nepodařilo.

Vyrovnání se Zubři dočkali ve 46. minutě, kdy hráli přesilovku. Beranům se sice dařilo soupeře dobře blokovat, pak se ale uvolnil Koudela, jenž přesným crossem nahrál Filipu Vlkovi před prázdnou bránu a ten dal svůj druhý dnešní gól. Bylo opět vyrovnáno - 2:2.

Osm minut před koncem čekaly domácí barvy krušné chvíle, Kubečka totiž usedl na trestnou lavici a šlo se do čtyř. Pak ale kotouč trefil Dominika Kose, ten se hnal do šance a trefil mezi betony. Situace ale byla nepřehledná a není jisté, zda kotouč skutečně přešel brankovou čáru. Rozhodčí gól neuznali, vzhledem k faulu ale nařídili další trestné střílení. Toho se zlínský kapitán ujal osobně, jeho sebevědomé zakončení zapadlo až do sítě!

Berani Zubrům v závěru vyložený tlak nedovolili, ti si situaci navíc značně zkomplikovali vinou dalších faulů. Zápas se tak až na další šanci Kose dohrál relativně v poklidu, domácí mladíci už si výhru vzít nenechali – 3:2.

Nyní mají naši dorostenci na kontě devět bodů. To je zatím z posledního místa sice neodlepilo, nicméně pro devátou Porubu už hraje jenom lepší skóre. V sobotu od 15:15 navíc hrají Berani v Jihlavě, právě tu mohou teoreticky vystřídat na sedmém místě. Oba týmy totiž dělí jen dva body.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (Berani Zlín): Bylo to vyrovnané utkání. My jsme samozřejmě rádi, že jsme ho zvládli a vyhráli jsme, kór za tři body. Podali jsme dobrý kolektivní výkon, podpořený výborným gólmanem, který nás držel ve hře. Jsme spokojení.