Dorostenci třetí výhru v řadě nepřidali, narazili na silný Třinec

Potřetí v řadě už to našemu dorostu nevyšlo. Ve formě hrající Třinec dokázal už v 1. třetině otočit skóre a zbytek zápasu si zkušeně pohlídal. Hattrickem výkon Ocelářů podpořil jejich hráč Matěj Weiss, za Berany skóroval obránce Jáchym Mořkovský a kapitán Dominik Kos.
15.kolo, út 24.10.2023, CCM Aréna
Zlín
Oceláři Třinec
2:5
(1:2, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Kos, 33. Mořkovský (Holba) – 5. Weiss (Rybnikár, Švančara), 14. Weiss (Švančara, Rybnikár), 23. Rybnikár (Švančara), 44. Řípa (Řehák, Hladoník), 60. Weiss (Švančara). Rozhodčí: Poláček – Kučera, Jurčík. Vyloučení:2:3 . Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 76. Střely na branku: 23:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

Šimšálek – J. Kubečka, Uřičář , Mořkovský, M. Sedláček, F. Sedláček, Dastych – Matula, Matěj Holba, Pluskal – Kočica, Pečner, Kos – Doležal, Nesrsta, Škrip – Plšek, Venený.

Skácel – Niemczyk, Holub, Kaleta, Mrtka, J. Marek, Hladoník – Švančara, Rybnikár, Weiss – Řípa, Hrček, Řehák – Blahuta, Hebar, Spaskin – Karas, Makula.

Start měli Berani snový, už v úvodní minutě využil chyby v rozehrávce Dominik Kos, jenž si v samostatném úniku potáhl puk, zakončil kolem betonu a otevřel skóre zápasu! Odpověď na sebe ale nenechala dlouho čekat, nejproduktivnější Ocelář Matěj Weiss dostal nabito do mezikruží a nemýlil se.

Oceláři hrají ve formě, což také ukázali ve zbytku třetiny a byli aktivnější. Berani každopádně bránili důsledně, soupeře k velkým šancím nepouštěli. Jedna chybička ale přeci jen přišla, Matěj Weiss zůstal až příliš dlouho nehlídán v brankovišti a zvládl tak puk dotlačit do sítě – 1:2.

Reakce mohla přijít v přesilovce 5 na 3, tu ale naše barvy nevyužily. V nejlepší pozici byl po sebevědomé kličce Dominik Kos. Až do sirény už se neudálo nic zásadního, v závěrečné minutce měli žlutomodří každopádně štěstí, jelikož nenápadné nahození od modré lízlo tyčku.

Start druhé třetiny nevyšel našim barvám podle představ. Už po třech minutách se k dorážce dostal nikým nehlídaný Michal Rybníkár, brankář Šimšálek se sice ještě obětavým skokem snažil situaci zachránit, ale tady neměl šanci.

V dalším průběhu periody jsme neviděli žádnou vyloženou příležitost. Berani sem tam vyrazili do rychlého protiútoku, ty až překvapivě často táhli obránci. Dvakrát Mořkovský, jednou se před bránou zjevil František Sedláček. A právě jeden takový výpad se podařilo využít při vlastním oslabení! Jáchym Mořkovský si vyměnil puk s Matějem Holbou a snížil na rozdíl jediné branky – 2:3.

Matěj Holba ještě jednou ujížděl do úniku, ve kterém po zablokování obráncem předal úplně volnému Pluskalovi, ten ale minul.

Třetí třetina ubíhala rychle. Nejprve tedy dal veledůležitý gól na levé straně nepokrytý Dominik Řípa, čímž zajistil Třinci odskočení a také uklidnění celé situace.

Oceláři hráli zkušeně a zodpovědně si hlídali stav, s kotoučem na holi útočili a čas ubíhal. Až v závěru jsme se dočkali trochu vzruchu, do šance ujížděl kapitán Kos, jenž to zkusil backhandem, do úniku se jednou dostali i hosté.

V poslední minutě se Mrtka snažil zacílit na prázdnou bránu, trefil zastupujícího brankáře Mořkovského. Více úspěchu měl v poslední Matěj Weiss, jenž završil hattrick – 2:5.

Dva a dost. Tak by se dala popsat série našich dorostenců, ti zvládli vyhrát dva duely v řadě, tentokrát ale narazili na silný Třinec. Z dlouhodobého hlediska už je každopádně situace mnohem příznivější, Berani i nadále drží osmou příčku.