Junioři ztratili proti Litvínovu vedení a nakonec padli po nájezdech

Junioři se po neúspěšném výjezdu do Plzně chtěli vrátit na vítěznou vlnu a v průběhu celého utkání proti Litvínovu k tomu měli dobře nakročeno. Na začátku třetí periody totiž odskočili do dvoubrankového vedení a mladí Berani zareagovali i na snížení soupeře. Severočeši však v poslední desetiminutovce manko dotáhli a následně zvítězili v samostatných nájezdech. Ke třem bodům nepomohl ani heroický výkon Martina Holby, který si připsal dva góly a asistenci.
3. kolo , po 11.12.2023, Trinity Bank Arena Luďka Čajky
Zlín
Litvínov
3:4sn
(0:0, 1:0, 2:3 - 0:0)

Branky a nahrávky: 36. Zavřel (Holba, Klimek), 42. Holba (Pražan, Zavřel), 55. Holba (Laciga, Klimek) – 54. Slavík (T. Svoboda, O. Postl), 56. Scafari (Bednařík, Peroutka), 60. Bednařík (Prokeš, Slavík), rozh. náj. Slavík. Rozhodčí: Cabák, Gebauer – Hanzlík, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 76. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.

Uherek – Zavřel, Špaňhel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Mikel, Burian – Pešák, Nekvapil, Pražan, Martin Holba, M. Horský, L. Heš, Klimek, Laciga, Čechmánek, Kaláč, Vaculík, Urban.

Kubík – Vyhlídal, Soušek, Re. Kubíček, Prokeš, Werner, M. Hora – Tomaník, Dohnal, Peroutka, D. Horský, Dej, Ducháček, Bednařík, Višněvskij, O. Postl, Slavík, T. Svoboda, Scafari.

V prvním dějství chvíli trvalo, než se oba týmy dostaly do provozní teploty. Za zmínku stojí v úvodu šance Tomáše Mikela, který si sjel na pravé straně na kruh, ale trefil forhendem jenom obránce Chemiků. V šesté minutě se hostující Daniel Dej na dvě minuty poroučel na trestnou lavici, ale Berani v přesilovce neskórovali.

Litvínov měl v polovině úvodní periody lehkou převahu, ale šance domácího Lukáše Heše a poté litvínovského Tomáše Svobody nerezultovaly v gól. V čase 14:06 měli domácí k dispozici trestné střílení, to ale Martin Vaculík neproměnil. Na ledě se poněkud přiostřilo, ale obešlo se to bez vyloučených. V závěru měl velkou šanci na hokejce hostující Marek Slavík, ale z první forhendem jenom minul branku Beranů.

Druhá třetina začala hrou ve čtyřech, v ní jsme ale žádnou příležitost neviděli. Tu měl až v čase 25:19 domácí Adam Klimek, který ale nabídku zpoza branky nedostal do sítě. Okolo poloviny zápasu měli otěže zápasu v rukou domácí. Adam Laciga v tutovce našel z pravé strany před brankou úplně volného Jakuba Čechmánka, ten však z první forhendem trefil jenom brankáře hostů.

Chemici sice dostali po vyloučení zmíněného Čechmánka k dispozici přesilovku, tou ale opovrhli. To Berani ale přesilovou hru využili v čase 35:09, Matěj Zavřel dostal nabito od Klimka, jenž poslal od modré ostrý projektil na branku Chemiků. Adam Kubík si sice na puk sáhl krajem lapačky, ale ten se dostal do jeho svatyně. Hosté mohli v závěru druhé periody srovnat, puk šel z pravé strany mezi kruhy, tam byl najetý nikým nehlídaný Ondřej Postl, jenže tomu střela forhendem úplně nesedla. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro Zlín.

Domácí měli skvostný úvod do třetí dvacetiminutovky, přečkali oslabení a chvíli po něm se prosadil po rychlém kontru v čase 41:01 Martin Holba. Berani poté tahali čas a všechno nasvědčovalo tomu, že je to na dobré cestě. Jenže přišla chyba, v čase 53:10 potrestal špatné vyjetí domácího gólmana Marka Uherka Marek Slavík.

Ševci sice navýšili svůj náskok na dvoubrankový rozdíl po necelé minutě díky přesnému zásahu Martina Holby, který si tak připsal třetí bod, avšak pak mu a celému zlínskému mančaftu zvlhl střelecký prach. V čase 55:37 snížil z levého kruhu hostující Antonín Scafari, no a zápletka jako z filmu byla na světě. Hosté se poté radovali potřetí, v čase 59:05 dostal nahození od modré do branky Beranů Jakub Bednařík. Šlo se do prodloužení, Po šedesáti minutách hry byl stav 3:3.

Hra ve třech sice nabídla několik zajímavých šancí, ale hostující Postl trefil jenom beton domácího gólmana. No a zlínský Holba si nedokázal v mezikruží zpracovat ostrý touš, k hattricku tedy chybělo málo. O vítězi musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Po prvních pěti byl rozstřel nerozhodný 1:1 a tak se šlo na náhlou smrt, kterou rozhodl v sedmé sérii litvínovský Marek Slavík. Bonusový bod tak putuje na sever Čech.

Fotogalerie