Brankář Zábojník deptal v derby Kometu, dorost ale i tak odchází bez bodu

52 střel pochytal brankář Radek Zábojník v dorosteneckém derby s Kometou Brno. Vosátkova parta vyrazila do Brna jen s devíti útočníky, i tak se dlouho držela ve hře o jakýkoli bod. Nakonec přeci jen těsně vítězí domácí - 2:1. Jedinou zlínskou branku dal nejproduktivnější hráč týmu Vojtěch Kočica (4+8). Další zápasy čekají naše dorostence v pátek a sobotu, nejprve doma vyzvou Třinec, poté jedou do Pardubic.
13.kolo, so 19.10.2024
Kometa Brno
Berani Zlín
2:1
(0:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 36. Krämer (Daněk, Hartl), 54. Kerbler (V. Kubín) – 34. Kočica. Rozhodčí: Pavel – Hrabal, Tomanička. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78 Střely na branku: 54:20 Průběh zápasu: 0:1, 2:1.

Javorek – Panasenko, Beroun, Kavan, Zuščák, Polák, Krämer, Hoďovský – Kerbler, V. Kubín, Selič – Hartl, Halaš, Prchal – Daněk, Petrčka, Kukleta – Kumstát.

Zábojník – Frömel, Dastych, Coufalík, F. Sedláček, Kubečka , Michal Sedláček – Jonáš Marek, Kočica, Venený, Páže, Riedl, Škrip, Dubrava, Matula, Pánek.

Již od zahájení úvodního dějství byl k vidění převážně aktivní a bruslivý hokej. Po celých prvních dvacet minut se hra neustále přelévala z jedné strany na druhou, a především v první polovině periody se ani jedno z mužstev díky aktivní hře soupeře nedokázalo usadit ve vlastním útočném pásmu příliš dlouho. První výraznější příležitost k otevření skóre měl během velkého talku ze strany Komety Jaroslav Panasenko, když se ocitl úplně nehlídaný na levém kruhu, avšak jeho rána bohužel směřovala přímo doprostřed zlínské svatyně.

Jistý tlak Brňanů bylo možno pozorovat také v závěru úvodní dvacetiminutovky, kdy se na několik posledních minut usadili před hostující brankou a vyslali na klec Beranů několik nebezpečně vyhlížejících střel. Nicméně, své místo za brankovou čarou nakonec nenalezla ani jedna z nich. Třetinu zakončovala kuriózní situace, při níž strážce zlínské klece přerušil samostatnou akci Kubína a poté se již všichni účinkující přesunuli do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá perioda nabídla výrazně aktivnější a také atraktivnější podívanou než úvodní třetina. Zpočátku tempo hry diktovali především hráči domácí Komety, postupně se ovšem síly opět srovnaly a dobré akce mohli přihlížející fanoušci opět pozorovat na obou stranách hřiště. K vidění byly taktéž první dvě branky. Tu úvodní si na své konto připsali Zlíňané. Konkrétně to byl Vojtěch Kočica, jenž svépomocí prokličkoval skrze brněnskou obranou až do bezprostřední blízkosti Javorka. Odtamtud posléze svojí chytře mířenou střelou šikovně propálil hrací předmět až do sítě za zády strážce brněnské klece – 0:1.

Srovnání ze strany Komety ovšem přišlo hned vzápětí. Po vyhraném vhazování před klecí Beranů se dokázali domácí usadit ve vlastním útočném pásmu, kde sehráli několik výborných kombinací. Zvrat nastal ve chvíli, kdy přistál přesně mířený pas od spoluhráčů na holi Tobiase Kramera, jenž bez váhání vypálil a dosáhl tak kýženého vyrovnání – 1:1.

Také v závěrečné třetině byl k vidění opět velice atraktivní hokej. Branek bylo ovšem opět poměrně poskrovnu. Jedinou a zároveň rozhodující branku si na své konto připsal Jan Kerbler, jenž dokázal ihned po Kubínově vyhraném vhazování před zlínskou klecí protlačit kotouč za Zábojníkova záda – 2:1.

Ohlasy trenérů

David Pazourek (HC Kometa Brno ): Byl to dnes velmi náročný zápas. Soupeř hrál velmi dobře, byl nebezpečný a my jsme rádi, že se k nám na konci přiklonilo štěstí a že jsme dokázali zvítězit. Kluci to výborně odmakali, jedině budeme muset trochu zapracovat na produktivitě. Měli jsme dnes velký počet střel, jen dvě branky je tedy poměrně málo.

Lubomír Vosátko (Berani Zlín): Utkání jsme prohráli 2:1, takové prohry samozřejmě mrzí nejvíce, když je to pouze za rozdílu jediného gólu. Nedá se však nic dělat. Všichni kluci makali, dřeli a hráli obětavě, v posledních zápasech však bohužel dáváme prostě málo gólů. Brno nás hodně tlačilo také kvůli několika oslabením a dopadlo to tedy jak to dopadlo. My se z toho tedy musíme poučit a připravit se opět na další zápas.

×
Dnes v 15:00 | Muži
HC Slavia Praha
RI OKNA Berani Zlín
×
Dnes v 13:00 | DorB
HC Lvi Břeclav
Berani Zlín B
×
Dnes v 17:45 | JunB
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín B