Béčko dorostu si připisuje první bod, na Havlíčkův Brod nestačilo v prodloužení

Druhý tým dorostenců měl po úvodní porážce 1:8 se Vsetínem co napravovat a doma proti Havlíčkovu Brodu se mu to poměrně povedlo. Dvakrát dokázal dohnat jednobrankové manko a nakonec dotáhl utkání do prodloužení, tam už však východočeský klub rozhodl o svém triumfu. Nejpovedenější zápas prožil brankář Matyáš Jurečka, který si připsal několik skvělých zákroků a dlouho držel naděje žlutomodrých.
2.kolo, ne 22.9.2024
Zlín B
Havlíčkův Brod
2:3p
(0:0, 0:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 42. Dastych (Bečka, Pažout), 55. Cekota (Provazník, Šimek) – 34. Houfek (Čapek), 48. Rauš (Vaněček, Brožek), 62. Brožek. Rozhodčí: Janča – Mikšík, Jurčík. Vyloučení: 8:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

Jurečka – Reisch, Ernst, Pikna, Janošek, Pospíšil, Dastych – Bečka, Šimek, Čajánek, Kotásek, Cekota, Palička, Synek, Husák, Tureček, Pažout.

Petr – Choutka, Trnka, Goodwin, Karel, Mečiar, Rasocha – Machota, Lorenc, Čapek, Brožek, Makovec, Forst, Rauš, Čech, Zukal, Houfek, Vaněček.

Záložní tým dorostu čekal první domácí zápas v sezóně, a aby měl ještě větší motivaci, musel napravit předchozí výprask se Vsetínem, od kterého inkasoval osm branek...

Začátek duelu byl z obou stran pořádně opatrný, něco se začalo dít až ve třetí minutě, kdy byl vyloučený hostující Oliver Čech. Domácí se však v přesilovce neprosadili. První větší příležitost si v desáté minutě vytvořil Havlíčkův Brod, konkrétně Marek Čapek, který z bezprostřední blízkosti zakončoval bekhendem, ale Matyáš Jurečka ho zastavil parádním zákrokem! O chvíli později se hosté mohli prosadit znovu, Daniel Choutka však nastřelil pouze brankovou konstrukci.

Ve druhém dějství utkání začalo být vyhrocené, kvůli čemuž hlavní rozhodčí rozdal rovnou čtrnáct trestných minut, tři přesilovky hrál Zlín a dvě Havlíčkův Brod. Ani jednomu celku to však v početních výhodách příliš nešlo, avšak při hře pět na pět padla první branka, o kterou se postarali Východočeši. Ve 34. minutě se šikovnou tečí blýskl Josef Houfek, který poslal kotouč těsně nad beton Jurečky, jenž i přes svůj skvělý výkon s tím nemohl tolik udělat – 0:1. Zlínský gólman už ale v následujících minutách své spoluhráče podržel, skvělým skokem vychytal Jiřího Forsta. Krátce před druhou sirénou se ozvali i Berani, David Synek se však trefil pouze do břevna.

Ševci prožili skvělý vstup do závěrečné periody, protože se dočkali vyrovnaní. Výbornou střelou od modré čáry se prezentoval Dominik Dastych 1:1. Další puk ale skončil ve zlínské síti, takže si Havlíčkův Brod vzal zpátky své vedení. Matyáš Rauš číhal před brankovištěm, kde ve zmatku vyhrabal kotouč a nechytatelně zakončil k tyči – 1:2. Žlutomodří tak zase museli zabrat, což také udělali. Nabídnutou přesilovou hru využil v 55. minutě Radim Cekota, který z levého kruhu našel mezeru mezi betony brankáře Daniela Petra – 2:2. Krátce před koncem základní hrací doby ještě musel Jurečka tasit skvělý zásah, což znamenalo, že bude rozhodovat prodloužení.

Overtime příliš dlouho netrval, protože hned minutu po jeho začátku skóroval Václav Brožek 2:3. Ten překvapil zlínského brankáře střelou nad lapačku a přiřknul tak druhý bod Havlíčkovu Brodu. Zlínští dorostenci B se musí spokojit pouze s bodem, ale určitě odpracovali nepovedený vstup do sezóny.

×
Dnes v 17:00 | Dor.
Berani Zlín
HC Vítkovice Ridera
×
Dnes v 17:45 | DorB
Berani Zlín B
HK Mladí Draci Šumperk
×
Dnes v 17:00 | Jun.
HC ŠKODA Plzeň
Berani Zlín