Cenný skalp! Béčko dorostu opět nepustilo ani gól

Po dvoutýdenní marodce se do herní praxe vrátili dorostenci „B.“ Ti zjevně během nucené pauzy nezapomněli na dobré obranné návyky, opět totiž nepustili ani jediný gól, čisté konto tentokrát vychytal Matyáš Jurečka, vítězný gól vsítil Adam Šimek v čase 51:15. „Dobrá defenziva nás musí zdobit,“ přikyvuje spokojený kouč Jáchym Janošek.
6.kolo, pá 18.10.2024
Zlín B
Šumperk
1:0
(0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 52. Šimek (Cekota, Provazník). Rozhodčí: Held – Mikšík, Šiška. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 31. Průběh zápasu: 1:0.

Jurečka – Provazník, Horký, Janošek, Pikna, Reisch, Pospíšil, Ernst – Šimek, Bečka, Palička, Kotásek, Husák, Synek, Pažout, Cekota

Zavoral – Koutný, Novák, Vašíček, Sirový, Kakiš, Kupčík – Vogl, Opat, Kindl, Seidl, Bezděk, Žerníček, Matocha, Fiala, Jaromír Parolek, Jiří Parolek, Zahálka

V první třetině jsme se gólu nedočkali. O něco blíže k němu byli aktivnější Berani, nicméně i hosté měli solidní šanci, to, když v 7. minutě z bezprostřední blízkosti zakončoval Fiala. Domácí si zahráli také přesilovou hru, v té dobře pálil Synek a od modré Provazník, puk ale v síti neskončil a do kabin se tak šlo za stavu 0:0.

Na Tigers Aréně letos zřejmě padají góly zásadně v pozdější fázi utkání, takže vlastně ani není překvapením, že i po 40 minutách byl stav utkání mezi Berany B a Šumperkem bezbrankový. Nicméně pár šancí jsme viděli, především tedy na domácí straně. Blízko úspěchu byl Pospíšil, který z mezikruží netrefil, Synek dvakrát pálil z přečíslení, od modré zásoboval brankáře Zavorala Provazník. Zmiňme i jednu šumperskou šanci, tu měl za obranu najíždějící Jan Zahálka. Odstavil jej výtečným obranným zákrokem Matthias Reisch.

Třetí třetina byla o jednom gólu. A šli si pro něj Berani! Už v první minutě se před bránu protáhl Šimek, byl to ale právě on, kdo skončil v bráně místo puku... V přesilovce za brankářem Zavoralem dokonce zazvonila tyčka, nicméně šumperský brankář tady ještě odolal. Ve 49. minutě bylo pořádně horko pro změnu v domácím brankovišti, gólman Jurečka nicméně kotouč udržel před čarou. O tři minuty později dostal parádní pas na kruh Adam Šimek, který si srovnal kotouč na holi a přesně trefil - 1:0.

Jedinou solidní šanci na srovnání měl do brankoviště centrující Parolek, zlínští beci si puk málem srazili do sítě. Jinak ale Berani zvládli závěr zápasu na jedničku, soupeře nepustili do závěrečného tlaku a těsné vedení uhájili.

Ohlasy trenérů

Jáchym Janošek (hlavní trenér, Berani Zlín): Dnes jsme hráli po dvoutýdenní pauze, bohužel nás postihla marodka, hráči byli nemocní. Od úterý jsme na ledě, takže to vnímáme jako velice cennou výhru. Vítězíme s nulou vzadu, dobrá defenziva nás musí zdobit. Jsem rád, že jsme to takhle uhráli, kluci celý zápas odmakali, hráli to co máme, dodržovali systém. Patří jim dík a velká gratulace. V defenzivě máme nějaký systém, který chceme plnit, týká se to věcí v obranném pásmu. Očividně se to zatím vyplácí, směrem dopředu bychom si samozřejmě měli dovolit víc než jeden gól, ale to doufám přijde časem.

Fotogalerie

×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice "B"
RI OKNA Berani Zlín
×
Dnes v 16:30 | Dor.
HC Kometa Brno
Berani Zlín
×
Dnes v 16:00 | Jun.
HC Motor České Budějovice
Berani Zlín